Inszeminacio! Lehetseges petevezetekkel de petefeszek nelkul?
Velemenyet szeretnem kerni egy szamomra bizonytalan dologban.Bal oldali petefeszekemet kivettek ciszta miatt, atjarhatosagi teszten es laparoszkopias mutettel kiderult , hogy csak a bal oldali petevezetom jarhato ahol mar nincs petefeszkem , a jobb oldalon , ahol megvan a petefeszek sajnos nem!A doktor ur aki mutott azt mondta , hogy bal oldalrol is teherbe eshetek ,
ahol nincs petefeszkem , on szerint mennyire valoszinu ez a dolog!A masik kerdesem az lenne , hogy lehet -e inszeminaciot csinalni a bal oldalon , ahol atjarhato petevezetom van , viszont petefeszkem nincs?Varom a valaszokat tisztelettel!
Az orvos nem mondott semmit arrol,hogy milyen módszerrel lehetséges a teherbeesés?Mivel pont az átjárható p.vezeték végén nincs p.fészek így szerintem a teherbeesés egyetlen módja a lombik mivel a jobb oldali petefészek esetleges megérett petesejtjéhez az átjárhatatlan vezetéken keresztül nem juthatnak el a spermák!A bal oldali vezeték pedig hiába átjárható ha nincs petefészek!Jobb oldali petefészekből a kiszabadult petesejt nem tud el jutni a bal p.vezetékbe!
Ebben az esetben az inszeminációnak sincs értelme mert a spermák a szervezeten belül semmilyen módon nem fognak találkozni a petesejtel csak esetleg 0,000000001 ezreléknyi csoda esetén!!!
Javaslom,hogy kérd ki egy endokrinológus vagy meddőségi központban rendelő nőgyógyász véleményét!!!
Sok sikert!!!!
Előző vagyok!
Nem tudom,hogy végeznek-e ilyen fajta beavatkozást de szerintem nem mert ha már egyszer leszívják a petesejtet ami már magában is a lombik program része akkor miért kísérleteznének azzal,hogy a másik petevezetékbe juttassák mikor egy petricsészében biztosabb a siker!Mivel a petesejt 12-24 órán keresztül életképes így az idő is szűkös lenne az ilyen módú természetes megtermékenyítésre!!!
Miért ragaszkodsz az inszemhez?
Én is ódzkodom a lombiktól de már az inszem sem teljesen természetes megtermékenyítés!A te esetedben a természetesség kizárt és a petesejtleszívás már önmagában is leterhelő a szervezetnek az előkészületekkel együtt és nem utolsó sorban nem kevés költség +az inszem is drága és nem 100%!!!!
Gondold végig és ha tényleg szeretnétek már babát menj el egy meddőségibe a leleteiddel ott pontosan el mondanak mindent!!!
A lombik nem természetes ugyan de az egyetlen lehetőségetek így ne morfondírozz az inszemen mert azzal csak a méhbe juttatják a spermákat és általában akkor alkalmazzák ha a spermák nem elég mozgékonyak vagy a hüvelyi nyálka megöli őket!!!
A te esetedben hatástalan!!!
Ha még valami érdekel kérdezz és ha tudok,segítek de az inszemet felejtsd el!!!
Szia!
olvasd el, miről szól az inszem és magad is rájössz, h nem lehet.
Hogy vennék ki a petesejtet? Műtéttel? Mert annál a lombik is kisebb műtét.
Valószínű ugyanúgy vennék ki, mint a lombik esetében, csak ő úgy gondolta, hogy egyből átfecskendeznék a másik petevezetékébe.
De amúgy ilyet tui nem csinálnak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!