Megkaphatom a TGYAS teljes összegét akkor s ha nem megyek vissza dolgozni a második babánál is?
Figyelt kérdés
Mi az igazság? Vissza kell menni dolgozni két baba között hogy megkapjam a nagyobb összeget, vagy elég csak táppénzre menni?2011. jan. 13. 08:24
2/10 anonim válasza:
Az igazság az, ha nem mész vissza legalább 180 bérezett napra (meló+szabi+15 nap betegállomány számít bérezett napnak), akkor a tgyásnak is van maximuma, ami megegyezik a gyed max-al. 2011-ben br. 109200 Ft.
3/10 anonim válasza:
Ha megvolt az első gyerek előtt a 180nap akkor nem kell visszamenni és ugyan annyit fogsz kapni,ha gyed után szülsz és nem veszed igénybe az első gyerek után a gyest.
Most kérdeztem meg a Minisztériumot.
4/10 anonim válasza:
A minisztériumban csak azt felejtették el mondani, hogy ha a br. béred több, mint 156eFt, akkor a tgyásnak is van maximuma.
5/10 anonim válasza:
Ezt nem tudtam,és mi a maximum?
6/10 anonim válasza:
Mint írtam, megegyezik a gyed max-al, azaz 2011-ben br. 109200 Ft. Ebből 16%szja jön le, 22189 Ft, ha kéred az adójóváírást, akkor csak 10089 Ft (az adójóváírás 2011-ben csökkent 12100 Ft-ra!). Ha viszont te kéred az egyik gyerek után járó családi kedvezményt, akkor csak 89 Ft-ot vonnak le.
7/10 anonim válasza:
Nagyon hasznosak a válaszok!Örülök, h benéztem ide! :) Boldog babavárást mindenkinek!
8/10 A kérdező kommentje:
Köszi szépen.
2011. jan. 13. 15:10
9/10 anonim válasza:
Hát nem tudom ez hogy van,de én most kaptam meg az első havi tgyást a második után és nem mentem vissza mivel az elsővel gyeden voltam és 13 ezer forinttal kevesebbet kaptam mint ami a gyedem volt.Akkor most hogy van ez?Jó rácsesztem.Valaki akkor hazudik.Vagy most mi van?
10/10 anonim válasza:
Utolsónak:
Az szja csökkent 1%-al, de a nyugdíjjárulék nőtt 0,5%-kal és az adójóváírás összege tavalyhoz képest 3eFt-al csökkent, ha egyáltalán kérted.
Gyors számítás szerint még így sem indokolt a 13eFt-os difi. Mennyi volt a bruttó gyeded?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!