Ennyi pénzből el lehet tartani egy babát?
2 gyerekem van és beteg az egyik gyerek és ezért drága dolgokat kell neki venni (1 kg cukor 3ezer forint, 1 kg liszt, ezer forint), de még így is simán elég rájuk a havi 66, amit GYESsel, emelt családival kapunk. Jó a kicsinek nemigen veszünk ruhát, de általában egy százas elég ruhára évente, és úgy évi 50-et költünk egyebekre, játékra, könyvre, foglalkoztatókra.
Úgyhogy az a kérdés elég e nektek havi 100, kettőtökre.
Szia!
A bevétel nálunk is kb. 250 ezer,ebből nevelünk 3 gyereket.
Fizetjük a hitelt,rezsit.Kettő már iskolás,a kicsi oviba jár.Nem mondom,hogy könnyű,vagy hogy nem kell meggondolni,mit veszünk meg,de azért boldogulunk.
Persze én is sokat járok turiba,meg követem az akciókat.
Szerintem ugyanennyiből 1 gyereket simán el lehet tartani.
Nem értem azokat az embereket,akik azt mondják hogy havi 200 ezer mellett nehezen tudtok majd megélni. Nekünk a fix ami havonta jön az a kis 37ezer forint,+amit a párom keres,de az változó(kb havi 60ezer forint).És a kislányunk semmiben nem szenved hiányt. Ha mi és még nagyon sok ember boldogul ennyi pénzből is, hidd el te is fogsz.(akkor persze nem ha annyira nagyon-nagyon nagy lábon éltek)
Örülj neki hogy ilyen jól kerestek és vállalj nyugodtan babát,Sok sikert majd a babaprojekt-hez.
Nekünk összesen nem volt 150 a keresetünk,miután megszületett az első babánk,akkor ez jócskán csökkent,mert nem a rendes fizut kaptam,hanem a gyedet. (65-70-párom keresete,50-a gyed+ családi) Használtan ismerőstől vettünk kiságyat,kaptunk babakocsit és ruhákat... nekünk csak a tisztálkodási dolgokra kellett gondolni, pelenkára popsitörlőre ... textilpelenkára.
Hiteleink nekünk is vannak.
A mostani felállás 2 gyermeknél 71 a családi+gyed, párom semmit nem keres(vállalkozó lett,de nem megy jól). Ebből a 71-ből fizetjük a hiteleket és tartjuk el magunkat. a csekkek kifizetése és a hó elei bevásárlás (liszt cukor étolaj,tészta...heti 1x hús,pelenka,popsitörlő...csak ami tényleg kell,semmi édesség,semmi rágcsa,semmi ruha) után napi 570 ft-ot költünk (kenyér,mellévaló friss főzni való...ha valaki megbetegszik akkor a gyógyszert is ebből kell megoldani)-de ezek mi vagyunk.
Ha Te elmész szülni,akkor már nem 200-250 lesz a kettőtök keresete,hanem kevesebb- Te a fizud kb 70 %-át fogod kapni gyed-ként,+12000 a családi. Azt,hogy Nektek a kijött összeg elég e,azt csak Te tudod kiszámolni!
Minden esetre egy kis élet,megér pár 10 ezer minuszt!!!
-ezt egy igazi Anya írja!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!