Mensim elmúlása után 1 nappal lehetek-e terhes?
dec. 31-én reggel múlt el teljesen a mensim, másnap feküdtünk le a barátommal 2 hét kihagyás után. Sajnos a boltok zárva voltak, éjjel-nappali meg nem volt a közelünkben, így nem vettünk óvszert.
Mivel már régen voltunk együtt, így nem tudtuk megtartóztatni magunkat, és mivel épp akkortájt múlt el a mensim, így nem paráztunk attól, hogy terhes leszek majd. 2x is elment bennem...
Ma neten utána néztem, és azt láttam, h ilyenkor is van esély a terhességre. Vegyek sürgősségi tabit?
Normális válaszokat várok, nem vagyunk felelőtlenek, és örülnénk egy gyereknek, csak még várni akarunk vele 1-2 évet.
A mensid elmúlása utáni napon már a ciklusod 7-8. napján vagy. A hímivarsejtek meg élhetnek akár 3-5 napig is.
Van esély a teherbeesésre, de nagyon kicsi. Valószínű nem vagy terhes, de legközelebb legalább megszakítással védekezzetek (bár az sem védekezés, de legalább valamivel csökkenti az esélyeket).
12.38-nak nincsen sajnos igaza.
Ahogy az utána válaszoló is írta, bőven visszaáll a nyálkahártya, mire a petesejt odaér, hiszen minimum7 napig vándorol a beágyazódás előtt.
A ciklus bármelyik napján van esélye a teherbeesésnek, de azért menstruáció előtt/alatt, és közvetlenül utána ez az esély nagyon kicsi. De attól még van.
Nem valószínű, hogy a kérdező terhes, de azért nem éri meg kockáztatni.
Köszönöm mindenkinek a válaszokat! Sürgősségi tablettát végül nem vettem. Úgy vagyunk vele, hogy az a gyerek, aki ennyire kicsi esélyek mellett képes megfoganni, az biztos nagyon akar jönni... :)
Pár hét múlva majd megírom, hogy mi lett...
Mindenesetre vettünk ma óvszert...
már elmúlt 16hónapos ;-)
szóval LEHETSZ
21.01es vagyok...
1 max 2vel utána
szólj, ha biztosat tudsz! ;-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!