Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Mensim elmúlása után 1 nappal...

Mensim elmúlása után 1 nappal lehetek-e terhes?

Figyelt kérdés

dec. 31-én reggel múlt el teljesen a mensim, másnap feküdtünk le a barátommal 2 hét kihagyás után. Sajnos a boltok zárva voltak, éjjel-nappali meg nem volt a közelünkben, így nem vettünk óvszert.

Mivel már régen voltunk együtt, így nem tudtuk megtartóztatni magunkat, és mivel épp akkortájt múlt el a mensim, így nem paráztunk attól, hogy terhes leszek majd. 2x is elment bennem...

Ma neten utána néztem, és azt láttam, h ilyenkor is van esély a terhességre. Vegyek sürgősségi tabit?

Normális válaszokat várok, nem vagyunk felelőtlenek, és örülnénk egy gyereknek, csak még várni akarunk vele 1-2 évet.

2011. jan. 2. 12:09
 1/10 anonim ***** válasza:

A mensid elmúlása utáni napon már a ciklusod 7-8. napján vagy. A hímivarsejtek meg élhetnek akár 3-5 napig is.

Van esély a teherbeesésre, de nagyon kicsi. Valószínű nem vagy terhes, de legközelebb legalább megszakítással védekezzetek (bár az sem védekezés, de legalább valamivel csökkenti az esélyeket).

2011. jan. 2. 12:15
 2/10 anonim ***** válasza:
Nem sok rá az esély, de bármi lehet. És csatlakozom az előttem szólóhoz, ha ilyen van, legalább vegye ki, és ne menjen már el benned. Az sem a legmegfelelőbb védekezés, de az esélyeket nagyban csökkenti.
2011. jan. 2. 12:21
 3/10 anonim válasza:
Nem akarok hülyeséget mondani, de elméletileg: A ciklus vége utáni 3-om napban nem lehet semmi(nem kérdeztem nő gyógyászt, de szerintem azért mert még nem nőt vissza a nyálkahártya nincs hova beágyazódni.) Illetve esemény utáni sosem árt, ha nagyon, nagyon, nagyon nem akaratok gyereket. Ha inkább kockáztatsz és nem kell a hormon bomba akkor 14. nap terhességi teszt/nőgyógyász.
2011. jan. 2. 12:38
 4/10 anonim ***** válasza:
Sokan nem tudják, de nekem is nőgyógyász mondta, hogy már menzesz 1. napján teherbe lehet esni, ugyanis a méhnyálkahártya felső rétege már akkor elkezd regenerálódni és ugye a megtermékenyült pete kb. 7-10 napig vándorol a petevezetőben....így tényleg semmi sem kizárt. Menj nődokihoz, ügyeletre , az tud felírni tabit. (De lehet hogy már nem is érdemes...)
2011. jan. 2. 12:41
 5/10 anonim ***** válasza:

12.38-nak nincsen sajnos igaza.

Ahogy az utána válaszoló is írta, bőven visszaáll a nyálkahártya, mire a petesejt odaér, hiszen minimum7 napig vándorol a beágyazódás előtt.

A ciklus bármelyik napján van esélye a teherbeesésnek, de azért menstruáció előtt/alatt, és közvetlenül utána ez az esély nagyon kicsi. De attól még van.

Nem valószínű, hogy a kérdező terhes, de azért nem éri meg kockáztatni.

2011. jan. 2. 13:29
 6/10 anonim válasza:
Én azt mondom,hogy viszont lehetséges.Sógornőm is azt hitte akkor nem lehet terhes és hát mégis terhes lett.
2011. jan. 2. 15:17
 7/10 A kérdező kommentje:

Köszönöm mindenkinek a válaszokat! Sürgősségi tablettát végül nem vettem. Úgy vagyunk vele, hogy az a gyerek, aki ennyire kicsi esélyek mellett képes megfoganni, az biztos nagyon akar jönni... :)

Pár hét múlva majd megírom, hogy mi lett...

Mindenesetre vettünk ma óvszert...

2011. jan. 2. 19:40
 8/10 anonim ***** válasza:

már elmúlt 16hónapos ;-)

szóval LEHETSZ

2011. jan. 2. 21:01
 9/10 A kérdező kommentje:
21:01! Neked hány nappal fogant meg a mensi után?
2011. jan. 2. 23:25
 10/10 anonim ***** válasza:

21.01es vagyok...

1 max 2vel utána

szólj, ha biztosat tudsz! ;-)

2011. jan. 5. 16:18

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!