Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Leányom 18 éves lesz és...

Leányom 18 éves lesz és állapotos! Férjem, aki a leányom apukája, nem mostanra akarta az unokát! Mit csináljak? Abortuszt semelyikünk nem szeretne! Jó lenne, ha adnátok tanácsokat!

Figyelt kérdés
2010. dec. 31. 18:17
1 2 3 4 5 6 7 8
 11/80 anonim ***** válasza:
53%
Örökbefogadáson nem gondolkoztatok még?
2010. dec. 31. 19:10
 12/80 anonim ***** válasza:
96%
én is 18 évesen estem teherbe. Sajnos elkellett vetetnem, anyagiak miatt, és mert istenigazán senki nem állt mellettem. De nagyon sokszor fogott el a sirás, mikor csak zokogtam és zokogtam. Igazábol szerintem azt kellene nézni, milyen a leendö szülök hozzáálása, bulizos nemtörödömök, vagy rajta vannak azon, hogy tudjanak dolgozni. Mert ha szorgosok, akkor én melléjük állnék, de ha bulizosok inkább akik könnyen veszik a dolgokat, akkor leszögezném, hogy ugy tartsák meg a babát, hogy sok segitséget nem fogtok nyujtani, értem, hogy ti nevelitek heyettük, meg mindig támogatjátok anyagilag. Meg magátol a kapcsolattol is függ. Miota vannak már együtt, stb. Szerintem sok tanácsot nem tud neked senki adni. Hát kivánom, hogy sikerüljön meghozni a helyes döntést, és minden jol alakuljon!
2010. dec. 31. 20:04
 13/80 anonim ***** válasza:
81%
Nekem van egy ismerösöm aki 18 évesen szült.A nagymama ott akarta hagyni a babát a kórházban, de a nagypapa meg a lány ragaszkodott hozzá. Nah a most a helyzet annyit változott, hogy a lány alig törödik a babával és a nagymamának kell a 24 órában gondoskodnia róla.
2010. dec. 31. 20:25
 14/80 anonim ***** válasza:
35%

Szerintem vetesse el, sőt őt is abortálni kéne hiába 18 éves és még magadat is vetesd el! Mert az JÓ!

Elnézést, de elegem van, hogy folyton mindenki mindenhol abortuszt tanácsol a nagyvilágba!

Remélem helyre jön a helyzetetek! Kitartást!

2010. dec. 31. 20:26
 15/80 anonim ***** válasza:
71%

A lányod biztos kapcsolatban van?

Meg hogy jön ide,hogy 18 éves koráig köteles vagy eltartani?? Nem értem,az én anyukámba soha ilyen mondat fel se merült volna...

Azt hogy a papa mire és mikorra akarta az unokát,az teljesn más dolog. Papának be kell látnia,bizony a kicsi lánya felnőtt,és már nem csak ő kis angyalkája.Ami tudom fájdalmas.

2010. dec. 31. 21:28
 16/80 anonim ***** válasza:
84%
Ha a férjednek az az álláspontja, hogy "18 éves koráig felelős vagyok érte, utána már nem", akkor talán neki nem kellett volna gyereket vállalnia. 18 évesen még senki nem képes eltartani magát. Egyébként a lányodnak kell döntenie, ha te mellette állsz, akkor szerencséje van, amiért rendes anyja van.
2010. dec. 31. 21:42
 17/80 A kérdező kommentje:
Az eredeti álláspont az volt, hogy kitanulja azt, amit szeret és elhelyezkedik dolgozni. Semmiféleképpen nem hagyom cserben a leányomat. Anyagilag szerencsére nem állunk olyan rosszul. Férjem azt kifogásolja, hogy előbb dolgoznia kellett volna, ne minimálbérből élni és ne a szülőkön. Neki is igazat adok.
2011. jan. 1. 10:52
 18/80 anonim ***** válasza:
96%

Azért az érdekes, hogy a lányod vár gyereket, de a központi probléma az, hogy ez az apjának tetszik-e, vagy sem. Először talán abban kellene tisztán látni, és biztosnak lenni, hogy a 18 éves lányod, meg a 18 éves lány gyerekének az apja mit gondol erről a helyzetről, és mit akarnak tenni azért, hogy valami felelősséget vállaljanak a közös gyerekükért. Ha már az abortuszt nem szeretnétek.

A lányod nem egy aranyhörcsögöt kapott váratlanul ajándékba, aminek a gondozása átmeneti problémákat okozhat. Egy embert fog világra hozni (ha úgy dönt)és ezen már soha az életben nem tud majd változtatni. Ez nem pusztán pénzkérdés, pontosabban a legkevésbé pénzkérdés. Erről gondolkodjatok, és döntsetek, függetlenül attól, hogy az apjának tetszik-e, vagy sem. Egy 18 éves még nem kész felnőtt ugyan, de már nem is olyan kicsi, hogy elképzelése se lehetne arról, mi a terve a saját életével.

2011. jan. 1. 11:16
 19/80 anonim ***** válasza:
77%

Bocsánat, hogy belekotyogok, de a nagypapa véleménye miért ennyire mérvadó? Meg mi az, hogy nem mostanra tervezte az unokát...tudom, hogy meglepő, de az unokát már bizony a lányodnak kell tervezni, nem a nagypapának...

Amúgy szerintem az eredeti terv mindenkinél az, hogy elhelyezkedik, és utána szül...most nem így alakult...

Mondjuk én mikor férjhez mentem, és anyámtól kérdezték mikor jön az unoka, és erre ő rávágta, hogy reméli még nem(egyetemista vagyok), közöltem vele, hogy bizony ha jön az unoka akkor szeretni fogják, és örömködni velem, vagy nem látják...azóta minden nap a babáról szól:D:D:Dés feldolgozták mikor bejelentettük, hogy jön a picúr..júniusra várjuk, de már hintát meg homokozót építenek...:D

Ja és az sem hozzáállás, hogy 18 éves koráig köteles vagyok eltartani, utána nem...hát ha jobban utána nézünk addig vagy köteles eltartani, amíg nappali tagozaton tanulmányokat folytat(első szakma megszerzéséig jogszabály szerint)...de szerintem ha a szülei vagytok, ilyen meg sem fordulhat a fejetekben...hogy kedden betölti a 18-at, akkor tessék lányom itt a holmid, mehetsz ahova akarsz...

Az én szüleim akkor álltak csak le a támogatással, mikor férjhez mentem, és a férjem el tud minket tartani szerencsére...de egyszer nem hallottam azt, hogy betöltötted már a 18-at nem tartunk el...

bocsi az offért, kikívánkozott belőlem..

14+6hkm(ötödéves joghallgató..)

2011. jan. 1. 11:43
 20/80 anonim ***** válasza:
31%

igaza van a férjednek, nagyon nem helyes, hogy kihasználva azt, hogy nem vagytok rossz anyagi helyzetben, felelőtlen módon megtartja a babát.

hiszen ha nem lennétek Ti, a megfelelő háttér, egyedül nem tudná eltartani.

hiába jól megy nektek, egy baba, kisgyerek nagyon sokba kerül, nem rá kéne költeni a ti pénzeteket, hanem magatokra. üdülés stb. lehet, hogy így is mentek, de nyilván több jutna, ha nem lenne plusz 1 fő.

ha nem fogja elvetetni a babát, akkor bizony nagy a valószínűsége, hogy megromlik a kapcsolatuk.

2011. jan. 3. 12:49
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!