Aki PCO-s, az is menstruál?

Általában igen, csak nagyon hosszú egy ciklusuk. Itt egy teszt, amivel ugyan egyértelműen nem lehet eldönteni, de valószínűsíteni lehet a problémát.

Az első válaszadónak. Köszönöm a tesztet, sajnos, ez alapján a válasz igen. :( De a doki szerint nem. :)
Reménykedek, hogy le tudok fogyni és akkor a hormonok is helyre állnak. És jön majd a baba.

Szia! A második válaszoló vagyok.
Én először nőgyógyásznál voltam, majd uh-n (megnézték nincs-e tisztám - nem volt), majd általános vérvizsgálat - minden normális, majd a nőgyógyászom adott beutalót az endokrinológiára. Ott elküldtek hormon vizsgálatra + terheléses vércukrot csináltak. Majd 10 nap múlva lett eredmény, hogy PCO-s vagyok, nincs peteérésem, azaz nem tudok teherbe esni.
Nem mestruáltam hónapokig, nagyon meghíztam, fogyni semmit nem tudtam, majd a végén még a doki azt mondta, hogy jelenleg meddő vagyok... nagyon magam alatt voltam.
Majd a doki bíztatott és felírta a merckformit + étrend váltást írt elő.
Három hónapon belül elindult a mestruációm és fél évre rá úgy álltak a hormonjaim, hogy akár már babát is vállalhatunk. Sikerült is a teherbeesés:-)
Szóval van remény és gyógyulás:-)
Te milyen orvosoknál voltál eddig? Neked miket mondtak?

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!