Egy anyuka/tapasztalt vki segitene eldonteni kinek van igaza?
Az egyik baratnommel beszelgettunk es nem tudtunk nevezore jutni az alabbi kerdesben: a mesntruacio elotti vagy utani par napban van nagyobb eselye a teherbe esesnek?
Nekem egy felvilagositason azt mondtak, hogy a menstruaciod utani par napban gyakorlatilag keptelenseg teherbe esni, most a baratnomnek egy masikon pont az ellentetjet... o.O ?
sziasztok! Én ugyan nem vagyok tapasztalt valaki, ahogy a kérdésben írtad, de csak azért akarok hozzászólni, mert itt mindenki a 28 napos ciklussal példálózott.
Kedves kérdező, szerintem a barátnődnek nagyobb igaza van, mint neked. Meg is mondom, hogy miért. Úgy tudom, hogy a pé-től a köv. vérzésig (nem tom, ez-e a luteális fázis, vagy csak butaságot mondok) 14 napnak kell eltelnie (a nagykönyv szerint). Vagyis ha 26 napos a ciklusod, akkor kb. a 12. napon van pé-d, ha 23 napos a ciklusod, akkor kb. a 9. napon. Nekem legalábbis a 26 napos ciklus idején a 12. napon fogant a kisfiam. Ha így vesszük a dolgokat, akkor igenis a menstruáció után sokkal nagyobb az esélyed a teherbeesésre, mint a köv. menstruáció előtt.
Javítson ki, aki jobban tudja, én így tudom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!