Mikor menjek orvoshoz?Dec.29én volt meg utoljára, és ma
már teljesen biztos vagyok benne, h terhes vagyok.
Figyelt kérdés
Először védőnőhöz vagy az orvoshoz kell menni? És mi van akkor, ha a főnököm nem enged el vizsgálatokra? (ugyanis a terhesgondozás munkaidőben van).
2009. jan. 24. 20:15
1/8 anonim válasza:
Előbb nőgyógyászhoz menj, majd ő küld tovább a védőnődhöz valamikor a 10-12. hét körül. Legalábbis nálam így volt.
2009. jan. 24. 20:17
2/8 anonim válasza:
Mitől vagy benne biztos? Csináltál tesztet?
A védőnőhöz csak akkor tudsz menni, ha a doki megállapította aterhesség tényét és azzal a lelettel már mehetsz a védőnőhöz, aki kiállítja a kiskönyvedet. A főnőköd pedig köteles elengedni a vizsgálatokra. Erre még a törvény is kötelezi, úgy tudom.
2009. jan. 24. 20:20
3/8 A kérdező kommentje:
Onnan tudom, h 2 napja nagyon fájnak a melleim és ma csináltam 1 tesztet, ami nagyon halványan ugyan, de 2 csíkos lett. Remélem, h tényleg elendegnek majd vizsgálatokra! Ilyenkor a nőgyógyász ad papírt arról, h megjelentem, v táppénzes papír kell a háziorvostól?
Ja, és köszönöm!
2009. jan. 24. 20:23
4/8 anonim válasza:
Orvoshoz menni, ha nincs semmi különös probléma ráérsz 1-2 hét múlva venni. A munkáltatónak a terheséggel kapcsolatos vizsgálatokra el kell engedni. Az első alkalmat az ember még nem feltétlen reklámozza a munkahelyén, én az első pár vizsgálatot szabadságom terhére csináltattam meg.
2009. jan. 24. 20:29
5/8 anonim válasza:
Nem háziorvoshoz kell menni, hanem szakorvoshoz, vagyis nőgyógyászhoz. Táppénzes papír pedig nem kell, csak ha táppénzre írnak, de azt is a nőgyógyász dönti el, nem a háziorvos. Az első a nőgyógyász! Megállapítja, hogy terhes vagy mennyi idős a terhesség, vizsgálatokra fog kűldeni meg a védőnőhöz stb De a nőgyógyásszal kezdődik ez biztos.
2009. jan. 24. 20:35
6/8 anonim válasza:
A terhes gondozáson való részvétel nem táppénz terhére történik. Ha nem tévedek akkor az egyéb fizetett távollét kategóriába tartozik.
2009. jan. 24. 20:39
7/8 anonim válasza:
Szia!
Ha rám hallgatsz ráérsz a terhesség 6-8. hetében felkeresni egy nőgyógyászt. A 8. héten már biztosan látszik hasi uh-val is a baba, és védőnők korábbi időpontokban nem igazán állítanak ki "kiskönyvet" (esetleges korai vetélések miatt). Addigra már a reggeli rosszullétek is normalizálódnak és a szervezeted is hozzászokik a terhességhez, kevésbé leszel fáradt.
2009. jan. 24. 22:01
8/8 anonim válasza:
engem annak idején,az 5. héten küldött el a nőgyógyász a védőnőhöz.(utána sajnos nemsokára el is vetéltem.de ez nem ide tartozik.)
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!