Mit jelentenek ezek a szavak, kifejezések? Nem vagyok teljesen tisztába velük.
PCOS-t nem tudom pontosan, az ovuláció=peteérés.
Igen, simán létezik olyan, hogy nincs peteérés, és semmi tünete nincs sajnos. Ennek az oka hormonális eredetű, amit többnyire gyógyszeresen tudnak kezelni
2 vagyok!
A PCOS: A nők hozzávetőlegesen 10%-át érinti.
A kórkép elnevezése félrevezető, ugyanis a cisztás petefészek csupán egyik lehetséges, de nem kötelező tünete!
A hátterében félresiklott anyagcsere áll, amelynek diagnosztizálása és kezelése elsősorban belgyógyászati feladat.
Ezt a honlapot a szerkesztői azért hozták létre 2006 nyarán, hogy segítő kezet nyújtsanak a PCOS-ban szenvedő sorstársaknak. A honlapnak feladata, hogy megértesse az olvasókkal azt: ezt a szindrómát komolyan kell venni, megfelelő szakemberekkel kell kivizsgáltatni.
Meg kell értetnie azt, hogy a szindróma véglegesen nem gyógyítható, ámde kezelhető, életmódváltással és megfelelő gyógyszerek szedésével (ha szükséges). Továbbá rá kell döbbentenie arra, hogy elhanyagolása esetén hosszú távú szövődményekkel kellhet számolni.
2. vagyok!
Elmondjam mi a gond? Hogy rágörcsölsz! Ne hőmérőzz kérlek! Ha még csak most kezdtetek el próbálkozni, akkor felesleges. Hagyjuk meg a babának,hogy magától, spontán, minden külső trükközés által jöjjön össze. Jönni fog hidd el! Mi majd tavasszal szeretnénk nekiállni, de megfogadtam,hogy az első 2-3 hónapban semmit nem fogok csinálni. Se hőmérő, se ovuteszt. Csak összebújunk minden másnap!:) Aztán ha valamiért mégsem jön, akkor kezdek el külső segítséget bevonni! Ilyenek meg,hogy PCOS, meg inszem ne is gondolkodj! Esetleg egy év után!
Sok sikert!
Bocs, most láttam,hogy 8 hónapja próbálkoztok!
ÉN a helyedben akkor felkeresnék egy magándokit (ha még nincs) és azt füllenteném,hogy már éve akarjuk, de nem jön. Egy év alatt nem nagyon foglalkoznak az emberrel!
Mégegyszer ne haragudj!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!