Tegnap voltam dokinál azt mondta, hogy cisztám van. A görbém 36,9 37C és nem jött meg tegnapra vártam.3 db halvány pozitív tesztet csináltam. Szerintetek?
Szia!
Én úgy hallottam, hogy a petefészek ciszták okozhatnak téves pozitív tesztet, de mivel a hőd is fent van, nem tudom. Mindenesetre elmennék egy másik dokihoz is a helyedben! Remélem segítettem!
Magasabb hőt is okozhat illetve pozitív terhességi tesztet.
Sajnálom. Remélem hamar kikezelnek.
13.42-es vagyok
Ezt találtam egy "orvos válaszol" oldalon :
"Az esetek egy részében a petefészekben a kilökődött petesejt tüszőjének a helyén ciszta alakul ki. Valószínűleg az Ön esetében is ez a helyzet.
Ezek a ciszták általában csak mérsékelten növekednek a hormonhatások változására és a lepény kialakulása körüli időben elmúlnak: ez a 12-14 hét körülre tehető.
Ennek megfelelően a javaslatom az - és ez az általam követett gyakorlat - hogy az ilyen cisztát kéthetente a terhességgel együtt ultrahanggal megnézzük, és ha nincs nagyfokú növekedés, békén hagyjuk. Százból 98 eset gond nélkül megoldódik.
Ha növekszik, akkor - tapasztalatom szerint úgy 10 cm fölött - szóbajön a műtéti megoldás - majd úgy a 16. hét után. Húszéves praxisomban eddig kettő (!) fordult elő."
Dr. Nagy László
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!