Inzulinrezisztancia? Már tudom az eredményemet, de még nem voltam vele orvosnál. Szerintetek ez rossz?
0' INZ: 12,74
120' INZ: 36,06
FSH: 11,4
Már szétoffoltuk a kérdést aki kiírta legalább tudott valamit leszűrni belőle?
Kedves kérdező, azért érdekel mikor mész a dokihoz és mit mondott? És egyáltalán miért küldött ilyen vizsgálatra? PCO?
Sziasztok!
Tényleg nagyon sok az off. 14 hozzászólásból nem sok érint engem, de nem baj, legalább mindenki problémája megoldódik. Én ennek is örülök. :)
PCO-m is van, hyperprolactinaémiám, meg úgy néz ki most már, hogy inzulinrezisztanciám is. :(
Holnap reggel megyek dokihoz. Akkor majd minden kiderül, csak azt nem értem, hogy utánaolvasgattam máshol is, az a gyakoribb, amikor a 0 perces normális és csak a terheléses a rossz. Nekem miért magas mind a kettő? Mi a különbség? Mármint a között akinek mindkettő rossz, és akinek csak a terheléses. Mi az oka?
Szia,
Én is hasonló cipőben járok és az eredményeid egyáltalán nem rosszak!!
Nálam 2 hete derült ki, h IR vagyok:
éhgyomri inzulin 10,5 mIU/L
60 perc 27,8
120 perc 31,2
éhgyomri cukor 3,9 mmol/L
60 perc 4,8
120 perc 4,7
Láthatod, h az IR nem jár mindig együtt a magas vércukorral, ez is jellemző a PCO-ra.
Én PCO gyanús vagyok, de szerencsére időben elkaptuk, m a hormoneredményeim jók, van peteérésem és menstruáción, csak nem akar összejönni a baba, ezért küldtek el terheléses vércukor vizsgálatra.
Alaphelyzetben az éhgyomri inzulinnak 6 alatt kell lenni, 120 percesnél alacsonyabbnak kell lennie a 60 percesnél és nem haladhatja meg a 30-at!
Ezt az orvosom mondta, diétát javasolt, gyógyszeres kezelés nem szükséges, mert ezek az értékek épp hogy meghaladják a normálisat és még kordában tarthatók diétával. Napi 5X étkezés 160gr szénhidrátot kell szétosztanom, de ez egyénfüggő!
Én azt ajánlom, ha a nőgyógyászod nem endokrinológus is egyben, aki megmondja mennyi szénhidrátot fogyaszthatsz, mindenképp ajánlom, hogy keress fel egy szakembert, aki beállítja az inzulinszintedet!
A dokim azt mondta, ha betartom a diétát 1-2 hónap alatt összejön a baba!
Remélem segítettem, ha bármi kérdésed van jelezz!
Kedves utolsó! Nem értem. Mindenki mást mond, mindenkinek más a határ. Már utána néztem több helyen, és a legtöbb oldalon azt olvastam, hogy az éhgyomri 10-ig jó, 10-13-ig enyhe inzulinrezisztancia, és 13 felett már súlyosabb. Ha ezt nézzük, akkor a tiéd inkább semmi. Az enyém meg a súlyos határán van. A terhelésről azt láttam, hogy 25-ig jó.
Az én hormonjaim nincsenek rendben, két éve nem menstruálok, egyik petevezeték lemaradva, úgyhogy szerintem az "egyáltalán nem rossz" egy kicsit túlzás...
Azt hiszem egy kicsit csípős volt a reakciód a válaszomra!!
Elvárod, h megpróbáljunk neked segíteni, amikor meg leírom a tapasztalatomat, akkor meg puffogsz!
Eddig sehol nem írtad, h rosszak a hormon eredményeid, nincs menszeszed és le van tapadva petevezetéked!
Feltettél 3 adatot és elvárod tőlünk, h szakvéleményt adjunk!
Remélem az orvosodnak sikerül téged meggyógyítania és hamarosan babás leszel!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!