Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Inzulinrezisztancia? Már...

Inzulinrezisztancia? Már tudom az eredményemet, de még nem voltam vele orvosnál. Szerintetek ez rossz?

Figyelt kérdés

0' INZ: 12,74

120' INZ: 36,06

FSH: 11,4

2010. nov. 24. 16:18
1 2 3 4
 11/33 anonim ***** válasza:
Már látom hogy a 120 percesed lett 19,4.
2010. nov. 25. 09:43
 12/33 anonim ***** válasza:
Igen a terheléses, de a cukrom 4,8 volt, terhelés után meg 4,0. Nekem ez a fura. Vagy ez nem baj?
2010. nov. 25. 09:49
 13/33 anonim ***** válasza:
Nekem a cukrom mindig jó volt,ezért nem forditottam rá nagy figyelmet.Az inzulinom tök gáz volt,hál istennek 14 hónap alatt rendbe jött.
2010. nov. 25. 11:59
 14/33 anonim ***** válasza:

Már szétoffoltuk a kérdést aki kiírta legalább tudott valamit leszűrni belőle?

Kedves kérdező, azért érdekel mikor mész a dokihoz és mit mondott? És egyáltalán miért küldött ilyen vizsgálatra? PCO?

2010. nov. 25. 12:05
 15/33 A kérdező kommentje:

Sziasztok!

Tényleg nagyon sok az off. 14 hozzászólásból nem sok érint engem, de nem baj, legalább mindenki problémája megoldódik. Én ennek is örülök. :)

PCO-m is van, hyperprolactinaémiám, meg úgy néz ki most már, hogy inzulinrezisztanciám is. :(

Holnap reggel megyek dokihoz. Akkor majd minden kiderül, csak azt nem értem, hogy utánaolvasgattam máshol is, az a gyakoribb, amikor a 0 perces normális és csak a terheléses a rossz. Nekem miért magas mind a kettő? Mi a különbség? Mármint a között akinek mindkettő rossz, és akinek csak a terheléses. Mi az oka?

2010. nov. 25. 17:20
 16/33 anonim ***** válasza:

Szia,

Én is hasonló cipőben járok és az eredményeid egyáltalán nem rosszak!!

Nálam 2 hete derült ki, h IR vagyok:

éhgyomri inzulin 10,5 mIU/L

60 perc 27,8

120 perc 31,2

éhgyomri cukor 3,9 mmol/L

60 perc 4,8

120 perc 4,7

Láthatod, h az IR nem jár mindig együtt a magas vércukorral, ez is jellemző a PCO-ra.

Én PCO gyanús vagyok, de szerencsére időben elkaptuk, m a hormoneredményeim jók, van peteérésem és menstruáción, csak nem akar összejönni a baba, ezért küldtek el terheléses vércukor vizsgálatra.

Alaphelyzetben az éhgyomri inzulinnak 6 alatt kell lenni, 120 percesnél alacsonyabbnak kell lennie a 60 percesnél és nem haladhatja meg a 30-at!

Ezt az orvosom mondta, diétát javasolt, gyógyszeres kezelés nem szükséges, mert ezek az értékek épp hogy meghaladják a normálisat és még kordában tarthatók diétával. Napi 5X étkezés 160gr szénhidrátot kell szétosztanom, de ez egyénfüggő!

Én azt ajánlom, ha a nőgyógyászod nem endokrinológus is egyben, aki megmondja mennyi szénhidrátot fogyaszthatsz, mindenképp ajánlom, hogy keress fel egy szakembert, aki beállítja az inzulinszintedet!

A dokim azt mondta, ha betartom a diétát 1-2 hónap alatt összejön a baba!

Remélem segítettem, ha bármi kérdésed van jelezz!

2010. nov. 25. 19:36
 17/33 A kérdező kommentje:

Kedves utolsó! Nem értem. Mindenki mást mond, mindenkinek más a határ. Már utána néztem több helyen, és a legtöbb oldalon azt olvastam, hogy az éhgyomri 10-ig jó, 10-13-ig enyhe inzulinrezisztancia, és 13 felett már súlyosabb. Ha ezt nézzük, akkor a tiéd inkább semmi. Az enyém meg a súlyos határán van. A terhelésről azt láttam, hogy 25-ig jó.

Az én hormonjaim nincsenek rendben, két éve nem menstruálok, egyik petevezeték lemaradva, úgyhogy szerintem az "egyáltalán nem rossz" egy kicsit túlzás...

2010. nov. 25. 20:56
 18/33 A kérdező kommentje:
Bocsi, a petevezeték nem lemaradva, hanem letapadva. :)
2010. nov. 25. 20:57
 19/33 anonim ***** válasza:
42%

Azt hiszem egy kicsit csípős volt a reakciód a válaszomra!!

Elvárod, h megpróbáljunk neked segíteni, amikor meg leírom a tapasztalatomat, akkor meg puffogsz!

Eddig sehol nem írtad, h rosszak a hormon eredményeid, nincs menszeszed és le van tapadva petevezetéked!

Feltettél 3 adatot és elvárod tőlünk, h szakvéleményt adjunk!

Remélem az orvosodnak sikerül téged meggyógyítania és hamarosan babás leszel!

2010. nov. 26. 07:07
 20/33 anonim ***** válasza:
Kedves Kérdező! Második vagyok. Gyere át az index pco-szindroma fórumára. Normális, okoskodás- és beszólogatásmentes segítséget fogsz kapni "edzett" pcos sorstársaktól. Nekem is ők segítettek!
2010. nov. 26. 10:17
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!