Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Ugy néz ki, terhes vagyok....

Kata1983 kérdése:

Ugy néz ki, terhes vagyok. Munkanélküli most járt le, de előtte ez által tanfolyamot végeztem 11hósat. Munkaviszonynak számított, előtte is dolgoztam. Mire vagyok igy jogosult?

Figyelt kérdés
2010. nov. 12. 11:18
1 2
 11/15 A kérdező kommentje:
De ha előte dolgoztam majd nem kétévet akkor az se számit bele?Elég nem jól van ez igy.
2010. nov. 12. 13:57
 12/15 anonim ***** válasza:

A jogosultság feltétele, hogy az igénylő szülő biztosított legyen. Ha ez nincs meg, akkor nincsen ellátás.

Elhiszem, hogy igazságtalannak tűnik, de valahol muszáj meghúzni a határt. Ha 4 éven belül volt 365 nap munkaviszony, akkor jár az álláskeresési, azzal meg végig ki lehet húzni a terhességet.

Ha azt is elhasználtad, akkor sajna így jártál.

Maga a törvény nem rossz, mert legalább normálisan, munkaviszonyhoz köti a magasabb pénzt, viszont pont a ti esetetekben olyan is koppan, aki amúgy dolgozna. És több munkakerülőt szűr így meg, mint szívat dolgozót.

Olyan törvényt sajnos nem lehet alkotni, ami mindenkinek kedvező:(

2010. nov. 12. 14:24
 13/15 anonim ***** válasza:

Persze, a kérdezőnek lejárt a munkanélkülije, ezen senki sem vitatkozik, hogy az ő esetében ha nem lesz bejelentett munkahelye, akkor csak gyes jár.

Viszont a "belekérdező" jelenleg munkanélküli ellátást kap szeptember óta, nem? Vagy én értelmeztem rosszul?

2010. nov. 12. 20:34
 14/15 anonim ***** válasza:
Én vagyok a belekérdező.Igen július 16-án elmentem passzív tp-re majd munkanélkülire amin most is vagyok jelenleg,és január 15-ig kaptam meg.Akkor most ha engem bejelentenek akkor van még talán arra esélyem,hogy kapjak gyedet,vagy teljesen mindegy már ebből a szempontból a bejelentés?Úgy össze vagyok már zavarodva ebbe az egészbe!
2010. nov. 13. 07:59
 15/15 anonim ***** válasza:
Ha bejelentenek valahová január 15 után, és végig biztosított leszel legalább a szülés előtti 28. napig, megigényled a tgyást, és az alatt szűnik meg a munkaviszony, akkor járni fog a gyed is passzívan.
2010. nov. 13. 09:13
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!