Ugy néz ki, terhes vagyok. Munkanélküli most járt le, de előtte ez által tanfolyamot végeztem 11hósat. Munkaviszonynak számított, előtte is dolgoztam. Mire vagyok igy jogosult?
A jogosultság feltétele, hogy az igénylő szülő biztosított legyen. Ha ez nincs meg, akkor nincsen ellátás.
Elhiszem, hogy igazságtalannak tűnik, de valahol muszáj meghúzni a határt. Ha 4 éven belül volt 365 nap munkaviszony, akkor jár az álláskeresési, azzal meg végig ki lehet húzni a terhességet.
Ha azt is elhasználtad, akkor sajna így jártál.
Maga a törvény nem rossz, mert legalább normálisan, munkaviszonyhoz köti a magasabb pénzt, viszont pont a ti esetetekben olyan is koppan, aki amúgy dolgozna. És több munkakerülőt szűr így meg, mint szívat dolgozót.
Olyan törvényt sajnos nem lehet alkotni, ami mindenkinek kedvező:(
Persze, a kérdezőnek lejárt a munkanélkülije, ezen senki sem vitatkozik, hogy az ő esetében ha nem lesz bejelentett munkahelye, akkor csak gyes jár.
Viszont a "belekérdező" jelenleg munkanélküli ellátást kap szeptember óta, nem? Vagy én értelmeztem rosszul?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!