Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Mi történik akkor, ha valaki...

Mi történik akkor, ha valaki védekezés mellett véletlenül esik teherbe, és olyan gyógyszert szed, amit nem lehetne?

Figyelt kérdés
Nekem spirál mellett késik a menszeszem, de arra is gondolok, hogy elhagy. Holnap tudok leghamarabb időpontot kérni. Gyengébb vérnyomáscsökkentőt szedek. Ha nem szedem 140-150-es a vérnyomásom. Vércukorra is szedek. Gondoltam lehet többet árt, ha ezeket nem szedem.

ápr. 21. 12:07
 1/5 anonim ***** válasza:
94%
Mit szeretnél konkrétan kerdezni? A másik kérdésnél is le lett írva, hogy ha terhes vagy, akkor egyedül a te döntésed lesz, hogy megtartod a gyereket vagy sem. Az orvos max elmondja -ha kéred- hogy mire mekkora esely van. De teszted negatív lett, nem?
ápr. 21. 12:10
 2/5 anonim ***** válasza:
100%

Te egyelore semmit ne csinalj, az se biztos hogy terhes vagy.

Menj el orvoshoz, o majd megmondja mi van.

ápr. 21. 12:27
 3/5 anonim ***** válasza:
100%

Egyrészt a gyógyszerek 99 %-a szedhető terhesen is, másrészt a terhesség legelején tetragén gyógyszer esetén is az a történet, hogy vagy árt és akkor meg sem marad, vagy semmi baja nem lesz. Későbbi szakaszban okozhat maradandó károsodást.

Előbb egyébként tesztelni kellene, nem orvoshoz rohanni. Az ő első kérdése is az lesz, hogy terhességi tesztet végzett-e. Miért? Mert hamarabb mutatja ki, mint ahogy UH-n látni lehet.

ápr. 21. 13:40
 4/5 anonim ***** válasza:
100%
Ennél sokkal durvabb gyogyszerek mellett se mondja orvos hogy vetesd el… de meg nagyon plusz vizsgálatok sincsenek. Vérnyomás csokkentőt nem is tudom miert lenne olyan nagy baj persze majd a nőgyógyász lefogja váltani de ennyi. Cukrot is lehet kezelni terhesen. Én vérnyomás csökkentőt antidepressánst meg frontint szedtem mikor terhes maradtam meg kb pozitiv teszt utan egy hónapig szedtem mert épp akkor raktam le hagytam el, és ugye azokat fokozatosan kell elhagyni semmi baj nem volt se a terhességgel se a gyerekkel.
ápr. 21. 13:47
 5/5 anonim ***** válasza:
100%
Teszt?
ápr. 22. 00:21

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!