Ha valakinek PCO-ja van, akkor biztos, hogy inzulinrezisztencia is van mellette?
Nem, a kettő nem jár feltétlenül együtt. Ettől függetlenül igen, kellene vizsgálni. Ráadásul a PCOS nem is nőgyógyászati betegség (ott csak tünetet okoz), hanem endokrinológiai.
A kolléganőm volt vizsgálaton, neki is PCOS-ja van, de nincs inzulinrezisztenciája. Azt mondták neki, hogy az az egyszerűbb, amikor van. Azt nem tudom, miért.
A PCOS portálon vagy egy diéta, azt nézd meg, az nagyon hatékony.
Nekem is PCOsm van! Nincs baj a hormonjaimmal vagy az inzulinszintemmel. Mondjuk eléggé peremen tartózkodik, de a normális tartományban. Nekem nem mondták, hogy diétázzak most az inszemnél. Ez volt az első, és normálisan eszek. Annyit mondott a doki, hogy sok fehérjét fogyasszak. Igyekszem. Volt, akinek összejött PCOval úgy, hogy nem változtatott nagyon az életén??
Szerintem is endokrin szakrendelésre menj, ott jobban megvizsgálnak, de nőgyógyászati endokrinológiára, mert én véletlenül nem arra mentem (egy orvos barátom beajánlott, csak rossz helyre..), és totál hülyének néztek. Akkor még nem tudtam, hogy van külön bel és nógyógyászati endokrin. Szorítok, hogy rendbehozzanak!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!