Sima vérvételen 5% volt a vércukrom (referencia érték 4.0-6.0%) 1,5 éve nem jön össze a baba. Szerintetek indokolt lenne csináltatnom 3 vagy 5 pontos cukorterhelést?

Éhgyomri értéknek teljesen jó az 5, mint vércukor érték, referencián belül van. Vérvétel előtt 10-12 óráig nem ettél? Ha ettél, az torzíthatja némileg az éhgyomri eredményt.
Vannak amúgy tüneteid, ami miatt indokoltnak érzed a cukorterhelést, hogy pont emiatt aggódsz? Hormonprobléma, PCOS, ilyesmi? Például az igazolt PCOS gyakran jár IR betegséggel, ott szokott kelleni cukorterhelés, akkor mindenképpen érdemes.
1.5 év sikertelenség után egyébként is érdemes már a teljes kivizsgálás (vérvételek, hormonpanel, ultrahangok, férjnek spermium vizsgálat stb.), mi is akkor mentünk, meddőségi központban ingyenes, ha még nem kezdtétek el, érdemes bejelentkezni, mert hónapokig is tarthat bekerülni, majd a vizsgálatok is minimum 1-3 hónap, egyén függő, kinek mennyi.

Szerintem valamit elnézel, a vércukorszintet mmol/l-ben adják meg. A HgA1c-re gondolsz? Annak is van köze a cukorhoz, mert az elmúlt hónapok vércukorszintjének átlagát mutatja. Ebből látszik hogy súlyos cukorbeteg nem vagy.
Ha az éhgyomri cukorszint és a HgA1c is jó, attól még lehetsz pl. inzulinrezisztens és az étkezés utáni cukorcsúcs rövid ideig lehet magas. Mindkettő bezavarhat a babához, bár inkább az IR. Az IR-t olyan cukorterheléssel lehet szűrni aminél inzulin szintet is mérnek (3 pontos elég).
Igen nem ettem, nem ittam.
Apa 2-es tipusú cukorbeteg, részben ezért, hogy örököltem-e, plusz a nagyon cukros dolgoktól puffadok.
A hormonpanelem jó, petevezetékek átjárhatóak, ez 1 hete történt. A férjem sperma minősége nem a legjobb, de szedi rá a profertilt és azóta javult, de még mindig nem a normál kategória.
Megvárom a petevezeték átjárhatóság utáni 3 hónapot, amikor elvileg nagyobb a teherbeesés esélye, és utána jelentkezünk meddőségi központba. Külföldön élünk, itt egy kicsit másképp mennek a dolgok.
Kedves 3-as válaszoló!
A másik értékem 31 mmol/mol (20-42)
Húsvétra megyünk haza, ezért gondoltam, hogy esetleg akkor a cukorterhelést megcsináltatnám otthon, hogy ezt is kizárhassam.
Köszönöm a válaszokat, ebben is bizonytalan voltam, hogy akkor 3 pontos vagy 5 pontos, de akkor elég a 3 pontos.

Ez az érték az ég adta világon semmit nem jelent, csak, hogy az éhomi cukrod jó. Ettől még lehetsz IR-es vagy cukorbeteg is. Azt csak terheléssel lehet megállapítani. Én IR-es vagyok a cukrom 0, 60 és 120 perces is mindig tökéletes az inzulinom pedig az egekben. Nálunk pl ez akadályozta a sikert.
Nézess 3 pontos cukor és inzulin terheléstm

Nekem is jó volt az éhgyomri, de az inzulin szintem már nem. És nem a kezdő, hanem felment és fent maradt, nem csökkent vissza ahogy kellett.
Szóval ez önmagában semmit nem ér.
Ne húzd az időt, jelentkezz be most a meddőségibe. Látod hogy a férjednél baj van. Még nálad is lehet ez az. Pajzsmirigy, ahm érték stb…
Ha a pete vezetékeddel lett volna a baj akkor összejöhetne, de ne ringasd magad a 3 hónapban. Az idő baromi gyorsan megy. 1,5 év az már sok.
Évekig járkáltam vizsgálatokra, reménykedtem, elengedtem, meg ne görcsöljek rá hülyeségeket hallgattam. Az első lombik sikerül a meddőségiben. Itt alszik mellettem.
A mai eszemmel rögtön oda mennék.

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!