Hány hónap próbálkozás, ami egészséges párnál még teljesen normális?

Nekem a nagy fiam 6 hó próbálkozás alatt jött, nem követtem a ciklust volt napi szex, 18 éves voltam a férjem 23.
A kicsi majdnem 2 év alatt sikerült ott én már majdnem 40 voltam és derültek ki problémák,azt orvosoltuk és 2.hónapban meg is fogant.

Amit egyes ír igaz.
De az is igaz amit te írsz hogy más az ha csak random szexeltek amikor jól esik, vagy direkt követed a ciklusod és elvileg a termékeny napokban együtt vagytok de mégse jön össze. Én pár sikertelen hónap után elmennek orvoshoz ha nincs tudomásunk betegségről.

35 év alatt 1 év. Cikluskövetéssel, minden nyavalyával együtt is.
Attól, hogy van egy petesejt és van egy spermium is elvileg jókor jó helyen annyi faktor van még onnan addig, hogy abból baba legyen, hogy ha pont rosszul állnak a csillagok eltarthat egészséges esetben is egy évig a dolog.
Onnan kezdődik, hogy nem minden petesejt és nem minden spermium tökéletes. Lehet valaki teljesen egészséges akkor is lehetnek hibás petesejtek vagy létrejöhetnek hibás embriók. Ezekből van hogy semmi sem lesz, van hogy kémiai terhesség, van hogy korai vetélés.
A méhnyálkahártya sem mindig tökéletes, te se vagy mindig tökéletesen egészséges, egy szinte tünetmentes vírusfertőzés is okozhat olyan immunreakciót pont rosszkor, hogy pont ne jöjjön létre a terhesség.
Ha olyan egyszerű lenne a dolog hogy petesejt+spermium=terhesség akkor a lombikoknak elsőre sikerülnie kellene, legalábbis azoknál biztos, akiknek csak a petevezetéke volt elzáródva semmi más problémájuk nincs, mégsem így van.

2 vagyok, nem semmi követtem a ciklust, azért elmentem dokihoz, hogy kevés a vérzés meg lh teszt nem igazán mutatott ovut, így követtük, minden volt, ovu rendes nyálkahártya.
Nálunk páromnak kevés volt a sperma szám és az sem túl jó, + én meg fel sem engedtem, ezen egy síkosító segített ami olyan flórát csunált a hüvelybe hogy feltudjanak juti, így sikerült végül. Pedig még az inszemhez is keveselték a spermát, azt mondták ilyen értékkel csak lombik segít.

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!