Miért írják sokan, hogy nincs értelme az LH tesztnek?
Több régebbi kérdést olvastam ezzel a témával kapcsolatban, ahol több olyan válasz is volt, hogy nincs értelme tesztelni.
Van aki arra hivatkozott, hogy végzett ciklustudatosság tanfolyamot és azóta rájött nincs értelme.
Mi is babát szeretnénk párommal, kiderült neki vannak gondok, jelenleg most folyik a probléma megoldása :)
Viszont én használok LH tesztet és tök jól kivehető, hogy mikor lett pozitív.
Amit nem tudok hova tenni, hogy ha pozitív az LH tesztem akkor már a nyák nem olyan, mint a tojásfehérje, hanem inkább ragadós.
Tojásfehérje ovu előtt 2-3 nappal van.
Lehet ezért nincs értelme az LH tesztnek? :D
Igazából nem is a teherbeesés miatt, csak kíváncsi lennék, hogy mi az oka ennek :)

Nekem bevált. A tünetek megfigyelése alapján állíthatom, hogy a nyák állapota nagyon megtévesztú tud lenni. Nekem hol ovu előtt, hol ovu után, hol egy héttel hamarabb volt ovus jellegű ... sőt első szülés előtt soha nem volt folyásom, azt se tudtam milyen. Nem az a lényeg, hogy lássuk, hanem, hogy belül megfelelő legyen a közeg.
Akárhogy is nézem, otthon csak lh teszt segíségeével kerül a legközelebb az ember a valós ovu idejéhez. Ennél pontosabb csak az uh lenne.
Ugye maga az lh teszt csak a csúcsot jelzi, azt nem, hogy meg is történt az ovu.
Nekem szülés után, mikor még nem állt be a ciklusom, a legjobb dolog volt az lh teszt, mert 1 nap eltéréssel mindig tudtam, mikor jön meg a mensim. Baba mellett jó dolog, hogy nem csak úgy eláraszt a vér váratlanul. Nem csak babatervezéshez hasznos, hanem tényleg azért is, hogy tudd mikor jön a mensi.
Ez megint olyan fura téma, kinek mi válik be, hogy sokan lehurrogják a teszteket, hogy ez meg az a hcg teszt vacak, csíkos baba nélkül is stb... nem... rohadtul nem a teszt a rossz, hanem a felhasználó türelmetlen és nem érti, hogy sokszor indul el a dolog, ha nem tesztelne a mensije megjönne és nem is tudna róla. Nem viccből kérik a dokik is, hogy elmaradt mensi után teszteljen az ember. De ugye mindenki türelmetlen és könnyebb a tesztre fogni hogy szar, mint bevallani, hogy már szex után tudni akarja az illető, hogy terhes lett. A biológia nem fog változni meg felgyorsulni.
Én nem találtam értelmetlennek az LH teszt használatát. Aki minden nap tud a párjával szexelni, napra pontos ciklusa van és ránéznek terhes lesz, annak nyilván felesleges holmi. De másnak igen is lehet hasznos, csak idő mire az ember rájön, hogyan is kell használni illetve megtalálja a megfelelő erősségűt.
Lassan szülök, de amint visszaáll a ciklus a mensi miatt ismét fogom használni. Egy darabig biztos. Babát többet meg már nem szeretnénk.

Ahogy az első írja: "maga az lh teszt csak a csúcsot jelzi, azt nem, hogy meg is történt az ovu"
Nem igazolja magát a repedést, ezért hamis biztonságérzetet ad, hogy volt pozitív LH teszt, akkor volt ovulációm. Sajnos ez nem feltétlenül igaz, nem biztos, hogy meg tudott repedni. Arra a hőmérőzés való (vagy orvosi utánkövetés).
Ezért találják sokan feleslegesnek, főleg termékenységtudatos kurzus után, ha azt megtanulod (hőmérőzés, nyák vizsgálata / méhnyak állásának vizsgálata), LH teszt tényleg nem fog már kelleni :)
Csak hát a kurzus 70-90ezer Ft, megérim a tudás, de nagyon drága szerintem.
Útmutatónak jó az LH teszt, kitapasztalni a tested, mikor érdemes együtt lenni. Illetve azért is jó, hogy érezd, nálad van az irányítás, ez konkrétan előnye egyes szakemberek szerint. Főleg, ha mondjuk régebb óta próbálkozik egy pár, akkor segít, hogy nálad is van irányítás a kezedben (de még nem megy a pár mondjuk kivizsgálásra, vagy már éppen zajlanak a vizsgálatok).
"Amit nem tudok hova tenni, hogy ha pozitív az LH tesztem akkor már a nyák nem olyan, mint a tojásfehérje, hanem inkább ragadós. Tojásfehérje ovu előtt 2-3 nappal van."
Ez is látod, nagyon egyéni. Valakinek ovuláció előtt napokkal van termékeny nyák, valakinek aznap, valakinek meg napokkal utána (utóbbinak hormonális oka van, ritkán, de előfordul). Ezért is jó, hogy LH tesztet használsz mellette, legalább azzal jobban meg tudod tippelni az ovuláció lehetséges napját.
Én a hőmérőzést nagyon ajánlom, nagyon hasznos. Ha szeretnéd, szívesen leírom itt kommentben, hogyan kell.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!