HYPOPHISIS ADEMOMA verbol kimutathato?
Sziasztok!
A nogyogyaszom HYPOPHISIS ADEMOMA CT-re kuldott, mert magas a prolaktinom, amire gyogyszert szedek es 1 honap alatt helyreallt. Az endokrinologus viszont, azt mondta, hogy nem szukseges a ct. Helyette a kovetkezo hormon vizsgalatokra kuldott:
-17-OH Progesteron ( HPROG)
-Testosteron liber (FT)
-DHEA-S adrenocortex, hipofizia (DS)- van valami koze a ct-n kertekkel?
Kerlek segitdetek, mert tanacstalan vagyok. Koszonom.
Igen én is úgy tudom, hogy a hipophisis adenoma esetében pl. extrém magas a prokaltin szint a vérben, de magát az adenómát csak CT vizsgálattal lehet kimutatni.
viszont ha egy hónap alatt helyreállt a prolaktin szinted, akkor nem feltételnül van itt adenoma a háttérben.
A kért vérvizsgálatokból az endokrinológus biztos tud olyan dolgokra, ill. hormonzavarra is következtetni, amit ha kezel pl. gyógyszeresen, akkor rendben leszel.
Szia!
Engem MR re küldtek! És 0,2mm-es mikroadenómát találtak. Az akkori nőgyógyom szart rá. Azt mondta, ez nem függ össze. A mostani annyit mondott, hogy mivel nincs jelintenzitása, és ilyen pici, még ne foglalkozzunk vele. Volt, akinek műtötték, vagy másként kezelték?
Szia!
Nekem is ez van. És MRI-n mutatták ki. Nekem alacsony a prolaktin szintem. Járunk a BMC-be és az MRI-ről másolatot kellett vinni. Nekem is kicsi, ezért nem foglalkoznak vele.
Bár endokrinológiára járok, és letroxot szedek. Én úgy tudom, hogy köze van a pajzsmirígy hormonokhoz. amúgy p.m alulműködésem van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!