Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Folsavat vagy folátot érdemes...

Folsavat vagy folátot érdemes szedni?

Figyelt kérdés
C vagy D vitamint szedtetek mellé?

tegnap 18:59
 1/7 anonim ***** válasza:
73%
Én folátot szedtem. Más vitamint nem, csak terhesvitamint amikor pozitívat teszteltem.
tegnap 19:06
 2/7 anonim ***** válasza:
80%

Folátot érdemesebb, mert a folsavat sokak szervezete nem tudja hasznosítani. Én a Centrumnak a Woman vitaminját szedtem mellette, abban van minden. De szerintem bármilyen multivitamin jó ilyenkor.

Sokan már a tervezéskor elkezdik szedni a terhes vitamint, de van kimondottan olyan is, amit tervezéshez készítettek. Szerintem mondjuk elég egy sima multivitamin, amelyik szimpatikus.

tegnap 19:18
 3/7 anonim ***** válasza:
30%

A "sokak szervezete" elég túlzás.

Pár rendellenesség/betegség van csak ami mellett a folát hasznosabb.

Egyébként a folsav teszi a dolgát.

tegnap 19:21
 4/7 anonim ***** válasza:
83%
3: de ha neked nem végeztek erre vonatkozó (pl vétalvadási vizsgálatokat), akkor nem tudod, és szeded jóhiszeműen a folsavat, ami nem elégséges. A folát meg mindenkinek jó.
tegnap 20:11
 5/7 anonim ***** válasza:
73%
Folátot inkább.
tegnap 20:14
 6/7 anonim ***** válasza:

Igaz én lombikos vagyok a doki a következőket ajánlotta:

2x1 inofolic premium (ebbe van folsav is, amióta szedem határozottan pozitív hatással van a bőrömre)

1x1 femibion 0

3000 NE D vitamin

1000 mg C vitamin

1000 mg E vitamin

400 mg q10 (a korom és a nagyon alacsony amh értékem miatt)

1000 mg omega 3

Tehát kérdésedre válaszolva lehet egyszerre szedni, és tr döntöd el hogy folsavat vagy folátot akarsz szedni.

tegnap 21:52
 7/7 anonim ***** válasza:

" de ha neked nem végeztek erre vonatkozó (pl vétalvadási vizsgálatokat)"

A folát nem fogja megoldani a gondodat, ha mthfr helyett mondjuk Leidened van, azaz egy véralvadás vizsgálattal még mindig többre mész. Olcsóbb is, mint beszedni feleslegesen a többezres folatot a filléres folsav helyett.

tegnap 22:19

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!