Folsavat vagy folátot érdemes szedni?
Folátot érdemesebb, mert a folsavat sokak szervezete nem tudja hasznosítani. Én a Centrumnak a Woman vitaminját szedtem mellette, abban van minden. De szerintem bármilyen multivitamin jó ilyenkor.
Sokan már a tervezéskor elkezdik szedni a terhes vitamint, de van kimondottan olyan is, amit tervezéshez készítettek. Szerintem mondjuk elég egy sima multivitamin, amelyik szimpatikus.
A "sokak szervezete" elég túlzás.
Pár rendellenesség/betegség van csak ami mellett a folát hasznosabb.
Egyébként a folsav teszi a dolgát.
Igaz én lombikos vagyok a doki a következőket ajánlotta:
2x1 inofolic premium (ebbe van folsav is, amióta szedem határozottan pozitív hatással van a bőrömre)
1x1 femibion 0
3000 NE D vitamin
1000 mg C vitamin
1000 mg E vitamin
400 mg q10 (a korom és a nagyon alacsony amh értékem miatt)
1000 mg omega 3
Tehát kérdésedre válaszolva lehet egyszerre szedni, és tr döntöd el hogy folsavat vagy folátot akarsz szedni.
" de ha neked nem végeztek erre vonatkozó (pl vétalvadási vizsgálatokat)"
A folát nem fogja megoldani a gondodat, ha mthfr helyett mondjuk Leidened van, azaz egy véralvadás vizsgálattal még mindig többre mész. Olcsóbb is, mint beszedni feleslegesen a többezres folatot a filléres folsav helyett.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!