Valaki irjon legyszi valami nyugtatot! 16eves vagyok baratnom 15 es valoszinuleg terhes 8/7 tunet igaz viszont meg nincs a menstruacio elot 6 nappal hogy tesztet csinaljunk es elegge tartok, 3nap mulva lesz teszt irjatok nyugtatot legyszi?
"amugy azert is irtam ami benne van a kerdesbe hogy anyjanak vajon hogy mondjuk el ha ugy van"
Anya, emlékszel? Egyszer azt mondtad, ha bármi baj van, akkor szóljunk. Akkor most szólok.
Ezek PMS tünetek is, prementsruációs tünetek, azaz menzesz előtti.
Nekem lombikom volt, pontosan tudom mikor volt a beágyazódás, és semmi ilyesmi tünetem nem volt még utána sem egy ideig. Vélhetően rástresszel és mindent is érez szegény, mert fél, aggódik. Nekem a mellérzékenység, a terhes fajta, kicsit később jött, az émelygéssel együtt. Tesztelhettek naponta, de a negatív teszt semmit nem fog jelenteni a menzesz várható napjáig, mivel a terhességi hormon szintje később fog egyre inkább termelődni ha babát vár, még korai, nagyon ritán mutatja ki a teszt 6 nappal előbb (még ha különösen érzékeny teszt is), amiatt, hogy nem tudni mennyit vándorolt a megtermékenyített petesejt, pontosan mikor ágyazódott be. (Nekem 5 napos embriót ültettek be, a megtermékenyítés napjától számított 5. nap, másnap megtapadt, megkezdődött a beágyazódás - éreztem egy kvanagy szúrást és az agyamig szaladt az infó hogy itt baba van), és innentől 5. nap nekem már pozitív volt a teszt, de a lombik társaim többsége szerint ez lehetetlen, és mindenkit arra bíztatnak várják meg a nemvárt napját. Nektek a várt nap, hisz szeretnétek hogy megjöjjön :)
Szóval egy hétig még izgulhattok, lehet a stressz miatt pár napot még késni is fog, ha nincs baba, akkor is (Nekem vérvételre kellett mennem ciklus 3-5. napon, és így kellett időpontot foglalni is hozzá synlabba, szerinted megjött a számításaim szerint? Nem, és mondták h azért mert stresszelek hogy akkor jöjjön meg, és hogy mindenki így van vele, olyankor juszt is tolódik:D). Szóval a várt menzesz napján is még mindenképp teszteljen, de akár 2 napra rá is, mert van akinek később mutatja csak ki. Drukkolok, hogy élhessétek nyugodtan tovább az életet! :)
Kérdező, a napokat szamolgatva valóban meg van rá az esély hogy terhes. De a tünetek utalhatnak másra is. Igen, ha terhes akkor kB most agyazodik be vagy már túl van rajta, de a legtöbb ember nem érez még ilyenkor semmit! A terhességi tünetek általában a 7. 8. hét környékén szoktak kezdődni.
Tesztet meg valóban akkor kell csinálni ha már pár napja késik. Nekem az ég világon semmi tünetem nem volt, elmaradt a menstruációm, negatív volt több teszt is, mégis terhes voltam.
Szóval attól hogy a teszt azt írja 6 nappal hamarabb meg lehet csinálni az még nem azt jelenti hogy valós eredményt is mutat, mert lehet hogy csak később ér el oda a szervezete hogy elerje azt a hormontermelest.
Nem azért írjuk itt neked ezeket a dolgokat hogy hazudjunk és atverjunk, hanem mert itt többen szultunk már, voltunk terhesek és tudjuk hogy a gyakorlatban mennyire másképp tudnak működni a dolgok mint a tankönyvben.
Ha esetleg majd késne a menstruáció, akkor sem kell egyből arra gondolni, hogy terhesség áll fent.
Ha most nagyon rá van görcsölve a témára, és stresszel miatta, simán a stressz miatt csúszhat, vagy kimaradhat egy ciklus.
Így a menstruáció napján, vagy utána 3 nappal, már ki kell mutatnia, a valós eredményt.
Nekem barátnőm, amikor szerettek volna babát, és elmaradt a mensije, aznap még nem mutatta a teszt, de rá 3 napra már látszott a pozitív, így változó, nem minden esetben mutatja már ki korán.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!