Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » 55 eves tul idos a ferjem a...

55 eves tul idos a ferjem a gyerekvállaláshoz?

Figyelt kérdés
36 eves vagyok, a ferjem 55. Van mar egy 8eves gyermekunk, egy gyereket terveztunk. De mostanaban megfordult a fejemben, hogy szeretnek meg egy gyereket. En meg epp idoben lennék ezzel, a ferjem miatt van bennem aggodalom. Tudom hamarabb kellett volna, de most jott bennunk ez az erzes, hogy megis kellene meg egy gyerek. Bevallalhato? Vagy engedjuk el inkabb?
tegnapelőtt 11:05
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
92%
Én nem vállalnám be. Engem , de ez ismétlem én vagyok… megijeszt a gondolat, hogy szinte az összes “fizikai” teher a gyerekkel kapcsolatban rám szakadna. Általában egy 60+ már nem fog a gyerek után futkorászni akár több órán keresztül. Plusz ha belegondolok abba, hogy amikor a gyermekem 10 éves lesz az apukája 65-70 év körüli nekem sok lenne, de ismétlem ez az én véleményem.
tegnapelőtt 11:19
 2/17 anonim ***** válasza:
74%
Abszolút túlkoros.Ha azonnal teherbe esek, akkor is 56 mire megszületik,66éves nyugdíjas lesz,mire 10!!!!éves lesz a gyerek.Eddigre az unokák ak kellene ennyi idősnek lenni,nem a saját gyereknek.
tegnapelőtt 11:19
 3/17 anonim ***** válasza:
95%
Engedd el szerintem.
tegnapelőtt 11:21
 4/17 anonim ***** válasza:
92%

Ha az első gyereketek lenne, akkor nagyon szájhúzva azt mondanám menjen... sajnos van ilyen, hogy későn talál az ember megfelelő partnert.

De így, hogy van egy gyerkőc én biztos nem vállalnám. Már nem enyhén nagypapakorú lesz, mire iskolát kezdene a kicsi, sőt az sem garancia, hogy azonnal sikerül. És nem tudom mennyire ismered a 60 felettieket, de nagy többségében gyorsan öregednek és nagyon sok gondjuk bajok van. Már sem fizikailag sem szellemileg nem valók mindennapi apukának. Nyilván akad, aki még 80 évesen is fittebb, mint egy 50-es, de ott már minden év ajándék és sose tudni mi lesz.

Már csak induljunk ki abból, hogy a nagyszűlőknek is sokszor elég az az egy hét az unokával, nehezebben bírják. Akar ő ilyen apa lenni?

Sajnos sokan ilyenkor azt mondják, óó egészséges vagyok, hegyeket mászok stb... igen... most, de smemi garancia arra, hogy hirtelen ez nem fog megváltozni.

Nevelőapukám 45 évesen lett újra apa, de már ez is határeset.

Beszéljétek át, ez ugyan az ő döntése is, hogy érzi, képes lenne e még éjszakázni egy babával, kitudja lehet akár 3 évet is, ha a saját gyerekemből indulok ki..

Illetve, hogy te képes lennél e egyedül mindent csinálni, ha ő már türelmetlen, fáradékonyabb stb.

Akárki akármit írhat, ez a ti döntésetek. Ha úgy érzitek, ti képesek lennétek rá, akkor hajrá és a legjobbakat kívánom. De nagyon fontoljátok meg. A kicsit fel is kell nevelni.

tegnapelőtt 11:38
 5/17 anonim ***** válasza:
25%
Én nem vállalnám be.Esetleg egy idősebb gyereket örökbefogadni?
tegnapelőtt 11:45
 6/17 anonim ***** válasza:
90%
Én is úgy vagyok, ha nem lenne egy közös gyerek, akkor talán, de úgy sem biztos. De így, hogy már van egy, kizárt.
tegnapelőtt 11:49
 7/17 1112 ***** válasza:
63%

Ha besikeredik magától,akkor vállalnám.Ha jön mégegy gyerek,akkor jön,ha nem jön,akkor nemjön. De asszem,hogy direkt arra menjek rá,hogy legyen mégegy mindenképp,talán ilyet nem csinálnék.

tegnapelőtt 12:22
 8/17 anonim ***** válasza:
56%
Már az elsőhöz is öreg volt
tegnapelőtt 12:25
 9/17 anonim ***** válasza:
59%

Basszus ennyi idős apám van és három unokája van már...

Dehogy vállalnam be egy 55 éves emberrel a másik babát...

tegnapelőtt 12:27
 10/17 Derjaderja ***** válasza:
67%

Akkor vállalnám be, ha minden feltétel adott lenne ahhoz, hogy mindkét gyereket egyedül is fel tudjam nevelni, emellett mindenképp vágynék még egy babára.

De még akkor is elgondolkoznék, mert màr a mi korosztályunkban (35-40) is rengeteg a daganatos nő, vagy érhet baleset és mondjuk egy 60 éves gondozzon rákosan és nevelje egy 4 és egy 12 évest az azért nem ideális.

tegnapelőtt 12:57
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!