Ennyire fontos hogy pontosan mérjük a hőt?
Lehet kevesebb, de visszafekvés után már nem valós az eredmény.
Bevallom én soha nem foglalkoztam ezzel, nagy pisilős vagyok és gyakran a számba kaptam és közbe rohantam pisilni. A görbém szépen értelmezhető volt. Mondjuk az ébredéseim kb azonosak voltak.
Általában egy nap hibás mérés nem befolyásol semmit a görbén.
Ha pontos infókat akarsz, használj lh tesztet. A görbe már csak utólag értelmezhető egyben.
Eleve nem tud pontos lenni egy tizedesig mérő hőmérővel.
Szerezz be egy 2 tizedesig mérőt. Az hogy egy nap felébredsz és kicsit elcsúszott eredményt kapsz nem fogja nagyban befolyásolni a görbét.
Szia, tanultad tanfolyamon a termékenység tudatos módszert? Ha nem, akkor szívesen leírom, mi vonatkozik a hőmérőzésre.
Igen, ennyire befolyásolja, ha később vagy korábban kelsz. Már fél róla eltérés is számít. Ha máskor kelsz, át kell kalkulálni az értéket.
Az emberi testhő 0.05 fokot nő reggel fél óránként, azaz 0,1 fokot óránként.
Neked az átkalkulált megfelelő érték: ha mindig 8-kor kelsz és mérsz, akkor a mai kivételesen 6-kor mért hőmérsékletet át kell számolni reggel 8-ra. A helyes érték 36,9 fok, ennyi lett volna a mérés, ha 8-kor keltél volna.
Azért ennyi átszámolva, mert 2 órával korábban keltél, mint megszokott. Hozzá kedd adni a 6 órás értékhez 0,1*2, azaz 0,2 fokot.
Ha később vagy előbb kelsz, mindig át kell számolni az értéket, és az átszámolt érték kerül a görbére. Tehát te ma a 36.9 -et írd a görbére.
Kivéve, ha visszaaludtál legalább 3 órára. Például mérsz 5-kor hajnalban és visszaalszol 8-ig és megint mérsz.
Akkor nyugodtan használd a 8-kor mért értéket.
Minimum 3 óra alvásnak el kell telnie, hogy érvényes hőt tudj mérni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!