19. napon ovuláció ez normális?
31-32 napos a ciklusom, ebben a hónapban teszteltem és 19. napra lett az LH teszt pozitív.
Szombaton lenne a nemvárt.
Tegnap fehéres folyásom volt, hasonló, mint ovu előtt. Pont nem volt itthon már teszt, de lehetséges, hogy kétszer lesz pozitív az LH teszt? Direkt teszteltem a pozitív eredmény után még 2 napot és kezdett halványodni a csík.
A PMS szokásos tüneteim megjelentek (mellfájdalom, derékfájás).
Voltam hasi és hüvelyi uh-n és nem találtak semmit.
Valakinek hasonló tapasztalat?
Mikor érdemes az első érzékeny tesztet csinálni?
*legkésőbb a 21. ciklusnapon reggel, de az ritkább
Mert az LH teszt nem az ovuláció napját mutatja, hanem a közeledtét. Pozitív ovulációs teszt után 24-36 óra a tüszőrepedés, maga az ovuláció.
Ovuláció után 14-15 nappal a legbiztosabb tesztelni, ha elmaradt a menstruáció. Lehet előbb is, ha nagyon izgulsz, 11-12 nappal ovuláció után is, csak akkor még 10-es teszttel.
És az LH tesztről még fontos: ha pozitív is lesz egyszer, ne hagyd abba a tesztelést! Ez nagyon fontos. Teszteld végig a teljes ciklust.
Azért, mert az ovulációs teszt szépsége: nem fogod tudni, hogy a mai teszt "legpozitívabb", csak akkor, ha visszanézed a teljes ciklust. Mindig utólag értelmezhető, hogy "áhá, x. napon volt a legerősebb".
Az első pár ciklust mindenképpen teszteld végig, szinte egészen a menstruációig. Utána már elég mondjuk a 18-20. napig, ha már 1 hét eltelt az utolsó pozitív teszt óta. De teljen el legalább egy hét, mire abbahagyod a tesztelést.
A másik ok, amiért ne hagyd abba azonnal tesztelést, ha látsz egy szép pozitívat: vannak nők, akiknek nem reped meg elsőre a tüsző. Például szép pozitív az LH teszt a ciklus 13. napján, majd a 16. napon megint, majd a 19. napon megint. Melyik volt az igazi? Az utolsó, akkor repedt meg ténylegesen a tüsző, addig többször próbálkozott a szervezet (sőt, sajnos néha többedjére sem reped meg, de azt most hagyjuk).
Az pedig önmagában nem gond, ha neked most a 19. napon volt pozitív az LH teszt, azaz 20. nap körül volt az ovulációd. Ha meg tüdőt repedni a tüsző.
Akkor ez a ciklusod valószínűleg kicsit hosszabb lesz, 32-35 napos, attól függően, nálad milyen hosszú a luteális szakasz hossza.
20. napon volt akkor az ovulációd, ha meg tudott a tüsző repedni. Az LH teszt nem erősíti meg az ovulációt, hogy valóban meg is történt-e, azt orvos látja ultrahanggal, vagy te magadnak hőmérőzéssel.
Én is javaslom a hőmérőzést. A hőgörbe mutatja, ha megrepedt a tüsző.
Reggel kell mérni, szájban vagy hüvelyben, még ágyban fekve, minimum 3 óra alvás után. Legjobb a digitális hőmérő, ami 2 tizedesjegyig mér. Ugyanabban az időpontban kell mérni, már fél óra eltérés is számít. De vannak neten kalkulátorok, át tudod számolni, ha később/korábban ébredsz. (Vagy magadnak is ki tudod kalkulálni, szólj, ha leírjam, hogyan.)
PMS tünetek normálisak, akkor is, ha sikerült a teherbeesés.
"Voltam hasi és hüvelyi uh-n és nem találtak semmit."
Bocsi, ezt nem teljesen értem, ebben a ciklusban volt ultrahang, mit néztek? Hogy van-e sárgatest, volt-e ovuláció?
A pozitív LH teszt után 12-13 nappal (azaz ovuláció után 11-12 nappal), már tesztelhetsz, egy 10-es teszt már kimutatHATja a terhességet.
Ha megrepedt ténylegesen a tüsződ a 20. ciklusnapon, akkor a 31-32. már pozitív tud lenni a 10-es teszt.
Például Facelle vagy Predictor Early teszt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!