Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Mikor mehetek orvoshoz ha van...

Mikor mehetek orvoshoz ha van pozitív tesztem?

Figyelt kérdés

Ez még csak elméleti kérdés, ugyanis még van egy napom a nem vártig, de már több tesztem is pozitivat mutatott.

Nem veszem keszpenznek, de attól tartok progeszterhianyom volt, mert egy jo par ezelotti alkalommal pecsételtem menstruacio előtt napokkal. Igazabol januarban terveztem menni orvoshoz, de ebben a helyzetben, ha tényleg terhes leszek, megyek már most decemberben.

Az én orvosom szerencsére nagyon kedves és nem morgolódna ha sietnék hozzá, de azért bolondot sem akarok magamból csinálni:-)

Szóval ha erős pozitív lesz és késik akkor mehetek?

Tehát ha holnapra nem várom és nem is jönne meg, lesz egy mondjuk 20-as pozitiv tesztem, akkor mikor mehetek hozzá leghamarabb? Ha esetleg netán kellene progeszteron potlas minel hamarabb mennék emiatt.

dec. 15. 20:20
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
90%
7. het kornyeken. Elobb csak akkor, ha verzel. Feleslegesen elore nem kell aggodni.
dec. 15. 20:23
 2/11 anonim ***** válasza:
84%
Spontán fogant terhességnél, pláne panaszmnetesen, nulla értelme van a progeeszteronpótlásnak. Az elmaradt vérzés után nagyon minimum 2 hét, de inkább 3.
dec. 15. 20:29
 3/11 anonim ***** válasza:
84%

Elmaradt menzesz után egy nappal teszteltem, pozitív lett a teszt, és a pozitív teszt után négy héttel mentem orvoshoz.

A nyolcadik hétben voltam.

Nem akartam túl hamar menni, már úgy akartam, hogy szivhang is legyen.

A hetedik héten bőven elég menned, minek mennél most decemberben?

Nem valószínű, hogy látná valamit, és januárig megenne az ideg.

dec. 15. 20:46
 4/11 anonim ***** válasza:
84%

A progeszteron hiányt előre kellett volna kivizsgáltatni és akkor írt volna progeszteront előre, hogy pozitív teszttől használd. (Én pl kaptam, 1,5 év próbálkozás, rakás hormonlabor és egy olyan kémiai terhesség után, ahol alacsony volt a progeszteron szint)

Ha spontán, korábbi probléma nélkül fogant terhesség akkor nem kell csak úgy pótlás.

dec. 15. 21:08
 5/11 anonim ***** válasza:
39%

Persze hogy nem morgolódik ha mész hozzá, hiszen te pénzeled. 🤦🏻‍♀️

8. het elott teljesen felesleges.

A progeszteron tabletta pedig semmi mas mint a magyar nok beetetesere szant placebo. ( es a legtobb el is hiszi )

dec. 15. 21:48
 6/11 anonim ***** válasza:
26%

Én mennék az 5.héten,ha jó az uh gép,legalább a helyét látni,méhen belül van-e.

Mentem is az 5. Heten,5hét 5 naposan látták is a babát, szívhang is volt

dec. 15. 22:20
 7/11 anonim ***** válasza:

Én is minden hónapban barnázással, pecsételéssel kezdtem a mensimet. Ennek ellenére nem volt progreszteron hiányom sosem.

Azért mert a neten olvastál valamit, nem feltétlen igaz (rád).

Én is mind a 2 terhességemmel a 7.héten mentem. Elöbb totál felesleges.

Ha most mennél, semmit nem látna még a doki az ég világon.

Én 1 hete eszteltem pozitívat, majd január végén megyek csak. (3.terhességem, 2.gyerekem)

dec. 16. 08:25
 8/11 anonim ***** válasza:
0%

Hát én 4+5 napnál fogok menni, mert a 21. ciklusnapi vizsgálaton 13,8 ng/ml volt a progeszteron szintem, és szeretnék vele progeszteronpótlót feliratni, vagy legalább nézzen rá a leletre.

Ma kellett volna megjönnie, eddig nem jött, de nem is tesztelek.

dec. 16. 09:35
 9/11 anonim ***** válasza:
100%

#8 Az 43,8 nmol/l, ami teljesen normális 21. napon. (30 nmol/l felett jó.)

Ahogy elkezd termelődni a hcg elkezdte emelkedni a progeszteron szint is.

dec. 16. 09:54
 10/11 anonim ***** válasza:
100%

Spontán fogant terhességnél értelmetlen a progeszteron pótlás. Nem javítja az élveszületési arányt.

Ráadásul a progeszteronhiány mindig következmény és nem önálló entitás. Ha szar, teherbe sem esel. Ha meg teherbe estél, akkor a progeszerontermélés hcg-függő folyamat….

dec. 16. 10:19
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!