Mit kellene tennem? Vagy még semmit?
Menstruáció előtti héten vagyok, dec 4.-től 6.-ig tartó nagyon gyenge, pecsételő barnázásom volt (semmi képpen sem mensire hasonlító, ráadásul épp termékeny időszakban voltunk együtt a párommal. Egyszer már volt egy missed ab.-om és eléggé félek, nehogy mégegyszer megtörténjen. Erős a gyanú hogy progi hiány okozta. Azt mondták nekem akkor az orvosok, hogy legközelebb azonnal jelentkezzem ha pozitív tesztem lesz mert akkor megelőzhető a veszteség. Akkor sem sokat vártam, 8 hetes voltam mikor doki látott, 2 héttel későbbre kaptam időpontot de azt sajnos már le kellett hogy mondjam. Most viszont tanácstalan vagyok, mert nem tudom mi volt ez a 3 napos minimális barnázás főleg hogy nekem nem is volt ilyen soha. Viszont a tesztet még korainak gondolom így egy héttel mensi előtt. Ám attól is félek hogyha túl sokáig várok akkor nem tudom időben orvosolni a gondot és megismétlődik az egy évvel ezelőtti “rémálom”. Annyit vettem észre magamon, hogy sűrűn fáj a fejem és fáradékonyabb vagyok, alhasi fájdalmak is voltak (eleinte kicsit mensi szerűek aztán mára már szurkaló és kissé feszítő érzés ami néha a derekamhoz is sugárzik) és többet kell pisilnem nappal és éjszaka is (pedig általában végig alszom az éjszakát és csak reggel pisilek, mostanában azonban többször is felébredek éjszaka pisilni, van hogy egy este 4-5 alkalommal is)
Csak tanácsot szeretnék kérni, hogy szerintetek túl korai lenne tesztelni? Vagy (mert arra tudok gondolni, hogy esetleg beágyazódási lehetett, vagy valami gond van és előbb jött másképp a mensi. ezt szeretném kideríteni) mikor teszteljek leghamarabb?
Bocsánat hogy hosszú lett, csak szerettem volna érthető lenni és köszönöm ha végig olvastad, azt méginkább ha válaszolsz is :)
Én még nem voltam terhes, így azzal kapcsolatban nem tudok írni, de említetted, hogy progeszteron hiany miatt nem maradt meg a baba. Nekem is progeszteron hianyom van és mindig menstruacio elotti heten jelentkezik. Volt hogy 2 nap, 5, de olyan is hogy egy hétig pecseteltem menstruacio elott.
Még nem tart olyan regtol es mikor még csak 1-2 alkalom volt, az orvos azt mondta hogy mivel nem rég hagytam abba a fogamzasgatlot, amiatt lehet egy kis ido mig atall a szervezetem. De azota sem javult,nemsoka esedekes az orvos. Mi még nem vagyunk ráállva a babára, de tervezgetjük, így érdekel engem is a téma:-)
Progeszteronhiány nem okoz missed ab-t. Sőt, valójában olyan sem létezik, hogy progeszteronhiány, az mindig maximum valaminek a következménye.
Spontán terheségben a progeszteronpótlás semmivel sem javítja az élveszületési arányt. A missed ab-t közeé 70%-ban genetikai eltérés okozza.
Tök feleslegesen pörögsz ezen az egészen egy héttel menzesz előtt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!