Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Ovulációs teszt mennyivel...

Ovulációs teszt mennyivel ovuláció előtt kezd el látszódni?

Figyelt kérdés
28 napos ciklussal ma, a 9. ciklusnapon csináltam egyet, de igazából nem is látni rajta a 2. csíkot. Konkrétan hómező, annyira halvány. Elysium márka. Ha mondjuk 2-3 napon belül lenne ovulációm, akkor azért egy halványka csíknak kellene látszódnia, ugye jól gondolom? Első ilyen jellegű cikluskövetésem, így pusztán csak kíváncsi vagyok.
ma 14:19
 1/4 anonim ***** válasza:
100%

Erre nem lehet tudni a választ, mert az lh teszt nem úgy erősödik, mint egy hcg teszt, itt olyan is lehet extrém esetben, hogy egyik nap hómező, a másik nap meg egyből pozitív.

(Ez igaz fordítva is, ha már majdnem pozitív, akkor sincs rá garancia, hogy egy-két nap múlva az lesz, lehet megint elhalványodik, és utána hirtelen lesz erős.)

Ráadásul a pozitívnak tűnő tesztnél sem szabad abbahagyni, egyrészt lehet másnap még erősebb lesz, tehát csak a pozitív teszt utáni első negatív napon tudsz majd biztosat, másrészt a pozitív teszt sem garancia rá, hogy meg is reped a tüsző. Ja, és olyan is lehet, hogy pozitív, de nem tud megrepedni, ezért pár negatív nap után újra próbálkozik a szervezet, ezért újra pozitív lesz...

Az első hónapot végig kell tesztelni, és abból már sejthető, hogy nálad hogy alakul, mert elsőre még nagyon bizonytalan.

ma 14:29
 2/4 A kérdező kommentje:
Köszönöm a részletes tájékoztatást. Kíváncsi leszek hogy alakul. Én teljesen azt hittem, hogy így a 9. napon már halvány, és fokozatosan erősödik majd. Mert szerintem 12-13 nap környékén szokott ovulációm lenni. De először azt hittem, valamit rosszul csináltam, annyira negatív lett.
ma 14:33
 3/4 anonim ***** válasza:
Semmit nem mutatott ki egyik teszt se és terhes lettem.
ma 14:41
 4/4 anonim ***** válasza:

Az első nagyon jól leírta. Annyit fűznék hozzá, hogy a megfelelő érzékenységű testtet is meg kell találni.

Nekem a 25-ös soha nem lett pozitív, a 15-ös meg 5 napig is pozitívat mutatott. A 20-as volt, ami szépen mutatta. Ha ez a teszt nem válik be neked, akkor érdemes rendelni majd két féle erősségűt, és minden nap mindkettővel tesztelni. Így egy ciklus alatt megtudod, neked melyik a legjobb.

Az lh szint nagyon változó, és ugyan úgy repedhet tüsző alacsonyabb szintnél, mint magasabb szintnél. Így nem problémá, ha pl a 25-ös nem mutatja. Nem azt jelenti, hogy nincs ovu, csak nem éri el azt a szintet az lh csúcs.

Ha nincs ovu nálam pl két hétig pozitív közeli volt az ovuteszt. Sokat lehet belőle tanulni. Én pl sokáig azért használtam, hogy tudjam, mikor lesz mensim. Mert 28-34nap között ugrált szülés után a ciklus. Így meg 1 nap eltéréssel mindig tudtam mikorra várjam.

A babához sok sikert :)

ma 14:51

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!