Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Most kezdünk bele a babaprojek...

Most kezdünk bele a babaprojektbe, mi a kapcsolat vagy sorrend a tojásfehérje nyák, ovuláció és tüszőrepedés között, melyik napokon érdemes próbálkozni és honnan lehet tudni, hogy melyik a legtermékenyebb nap?

Figyelt kérdés
ma 03:17
 1/3 anonim ***** válasza:
78%

Tünetekből nem fogod tudni. A nyák akár egy héttel hamarabb is jelentkezhet ovu előtt. A legpontosabb az lh teszt. Neten lehet nagy pakkal rendelni én a babatervezők oldalról rendelgettem (most épp nincs rá szükségem :) )

LH csúcs esetén pozitív lesz a teszt és utána 24-36 órán belül reped a tüsző. Ez a legnagyobb átlagban kb 12 órával utána történik meg.

Tehát a pozi tesztes nap utáni napon van az ovu. Az a nulladik nap.

A pozi testtes nap alegideálisabb az együttlétre így lesznek várakozó spermiumok mire reped a tüsző.

Ennél közelebb nem leszel a valósághoz.

És akkor lehet számolni a dpo-kat. Pozi nap -1

Másnap 0

Harmadnap 1.dpo

Ez ugye +-1 nappal eltérhet, hiszen 36 órán belül repedhet a tüsző, de akkor is az átlaggal illik számolni.

Ezek után az ovuteszt arra is jó, hogy pozi ovutestt után fix napra jön meg a mensi is, 3 ciklus után már 1 nap eltéréssel azt is tudni fogod, melyik nap a mensi nap.

Erre is tök jó dolog.

Ami viszont fontos, hogy maga az LH csúcs sem jelenti azt, hogy sikeresen meg is reped a tüsző, azért ez ritkább dolog, de előfordul. Aki hőgörbét vezet az pont látja is. Illetve ilyenkor késik a mensi is és ugye baba sincs. Ikletve előfordul, hogy pár nappal később megpróbál a szervezet egy új tüszőrepedést. De szabályos ciklusok mellett azért ez ritka, csak megírtam, hogy semmi sem 100% :)

Remélem tudtam segíteni.

A tesztek nem drágák, de pontosabbak a tüneteknél... illetve nyilván a saját szervezetedben találhatsz általa szabályt, hogy neked kb mikor szokott megjelenni a nyák, vagy mikor érzek erős szúrkálást.

ma 06:11
 2/3 anonim válasza:
100%
Igazából ha 2-3 naponta együtt vagytok, akkor hamar sikerülnie kéne :) a lényeg hogy ne görcsöljetek rá, legalabb az első fél évben ne nézegess ilyesmiket, csak szexeljetek sűrűn ahogy jól esik :)
ma 07:07
 3/3 anonim ***** válasza:

Ha most kezdtek bele, felesleges ezen görcsölni. Szexeljetek amikor jólesik. A nyákra nem szabad adni, az biztos.

Hidd el, többet ártasz azzal, hogy muszájból szexelsz, stresszelsz, görcsölsz rajta. Éljetek természetesen, csináljátok amikor kedvetek van és ennyi.

Ha pár hónap után sem jött még össze, utána gondolkodj el ezen a teszt dolgon.

ma 07:31

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!