Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » 2,5 feletti TSH-val volt már...

2,5 feletti TSH-val volt már aki teherbe esett és egészséges gyermeket szült?

Figyelt kérdés
Nekem a legutóbbi vérvételen 2,8 volt. Ezt elkezdenék gyógyszerezni, ha gyermeket szeretnék? És akkor életem végéig kell szednem a pajzsmirigyhormont?
nov. 6. 22:37
 1/7 anonim ***** válasza:
100%
Voltak sokan. Endokrinológus megmondja. Nem biztos, hogy kell rá gyógyszer.
nov. 6. 22:45
 2/7 anonim ***** válasza:
Dehogy kell feltétlenül ilyen értéknél gyógyszer, ez teljesen normál kategória.
nov. 7. 00:54
 3/7 anonim ***** válasza:
100%

Önmagában a TSH semmit nem ér. Kell hozzá az antiTPO meg a t3 és t4 érték is. Ha kell adnak majd gyógystert. Alapvetően nem túl magas a tsh értéked, az ideális 2 alatt van babához. De még ezzel is teherbe eahetsz. Nekem 4.8 volt amikor nem maradtak meg az ikrek. A sikereseknél meg 2 körül, alatt, de ugye ilyenkor kb a 6.hétre 3 fölé ment a tsh. Nekem igazolt hashimotom van így én pl sírig szedem a gyógyszert.

Menj el endokrinológushozm nézesd meg a pajzsmirigy hormonokat és akkor a doki segít. Kezeletlen pajzsmirigy betegség esetén lehet vetélés vagy sikertelen terhesség is. Ha már kezelve van, akkor kicsi az esély még magasabb értéknél is.

De hangsúlyozom, csak a TSH érték önmagáben nem ad okot gyógyszeres kezelésre.

nov. 7. 06:08
 4/7 anonim ***** válasza:
Én 4,8 és 3,5-ös értékekkel elvetéltem és 2,5 volt amikor megmaradt a baba. Nyakamban van egy göb és az antiTPOm se volt rendben. Életem végéig kell szednem a gyógyszert.
nov. 7. 08:08
 5/7 anonim ***** válasza:
47%

Ez így baromi nagy sarkítás és erős túlzás ami ezzel kapcsolatban a közhiedelemben kering.

Negatív antitestek esetén nem kell 2,5 alatt lennie a TSH-nak, csak szimplán tartományon belül. Pozitív antitestek esetén is csak meddőségi kezeléseknél van ennek szerepe.

nov. 7. 08:35
 6/7 A kérdező kommentje:
Nagyon köszönöm a válaszokat, mindegyik hasznos volt.
nov. 7. 09:44
 7/7 anonim ***** válasza:
100%
Szia, 2,6 volt a TSH-m mikor sikerült a baba, látott előtte endokrinológus (nézett hozzá ft3,ft4, anti-TPOt) és azt mondta önmagában ez a TSH nem indokolja a gyógyszert. Azóta az első trimeszterben néztek TSH-t, és nekem furcsa, de le is ment 1,8-ra. 22 hetes vagyok, eddig úgy néz ki baba és én is jól vagyunk :)
nov. 7. 11:36

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!