2,5 feletti TSH-val volt már aki teherbe esett és egészséges gyermeket szült?
Önmagában a TSH semmit nem ér. Kell hozzá az antiTPO meg a t3 és t4 érték is. Ha kell adnak majd gyógystert. Alapvetően nem túl magas a tsh értéked, az ideális 2 alatt van babához. De még ezzel is teherbe eahetsz. Nekem 4.8 volt amikor nem maradtak meg az ikrek. A sikereseknél meg 2 körül, alatt, de ugye ilyenkor kb a 6.hétre 3 fölé ment a tsh. Nekem igazolt hashimotom van így én pl sírig szedem a gyógyszert.
Menj el endokrinológushozm nézesd meg a pajzsmirigy hormonokat és akkor a doki segít. Kezeletlen pajzsmirigy betegség esetén lehet vetélés vagy sikertelen terhesség is. Ha már kezelve van, akkor kicsi az esély még magasabb értéknél is.
De hangsúlyozom, csak a TSH érték önmagáben nem ad okot gyógyszeres kezelésre.
Ez így baromi nagy sarkítás és erős túlzás ami ezzel kapcsolatban a közhiedelemben kering.
Negatív antitestek esetén nem kell 2,5 alatt lennie a TSH-nak, csak szimplán tartományon belül. Pozitív antitestek esetén is csak meddőségi kezeléseknél van ennek szerepe.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!