Tüdőszűrés terhesen?
Ovu után még nincs terhesség..az maximumum mensi előtt 4 nap. És még akkor sem ártana... sokan elmaradás után testtelnek pozit és akkor tudják meg, hogy terhessek. Aztán lehet előtte átbulizta az éjszakát, ivott cigizett...
Amíg nincs pozi teszt az ember kezében, úgy kell élni, létezni, mintha nem lenne terhes. Legyen az orvosi vizsgálat, alkohol, extrém sport bármi, amit alapesetben tethesen nem csinálna az ember.... ha valaki babát tervez és mondjuk évekig nem jön össze, akkor évekig nem megy dokihoz ilyen olyan vizsgálatra? Azért ez nem igazán életszerű.
Kérdező menj nyugodtan, legyél túl rajta.
5!
Na igen, csak a sugarak nem kerülik ki a petesejteket, a petefészket! És nem kap az alhasára ólomköpenyt.
És mi lenne, ha kérnél a hasadra ólomköpenyt? Ha mondanád, hogy fennáll a terhesség gyanúja, hátha adnak, és akkor probléma megoldva.
Egyébként én is úgy tudom, hogy koraterhességben még sok minden nem árt, ami később gond lehet, de pl. külföldön mindig a ciklus első felében mennek "sugaras" vizsgálatokra, akik gyereket terveznek. (Persze nálad ez most nyilván nem opció, nem te kértél időpontot.)
Viszont barátnőmnek az első fiával nagyon későn lett pozitív a teszt, és ő is pont volt vele tüdőszűrőn vagy valami röntgenen. Utólag nagyon ráparázott, de szerencsére nem okozott semmi problémát, a nőgyógyász is nyugtatta, hogy ezek azért minimális sugárzással járnak, szóval szerintem menj nyugodtan.
#7 "Ha mondanád, hogy fennáll a terhesség gyanúja, hátha adnak, és akkor probléma megoldva."
Nem lesz megoldva, mert ha azt mondja fenn áll terhesség gyanúja akkor nem fogják megcsinálni a vizsgálatot. Azután hogy kimondta ezt a két szót hogy terhesség gyanúja hiába magyarázza, hogy csak tegnap ovulált már nem fog senkit érdekelni, el fogják küldeni, hogy nem csinálják meg.
Egyébként ha valami gondot okozna a sugárzás akkor az a petesejt meg se fog termékenyülni, vagy ha mégis akkor azelőtt el fog menni, hogy a teszt pozitív lehetne. Ilyenkor még mindent vagy semmit elv van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!