Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Én értettem félre és abszolút...

Én értettem félre és abszolút nem akar több gyereket?

Figyelt kérdés
Kérem csak az válaszoljon, akinek van türelme végigolvasni, és esetleg lenne véleménye a témában. Nem igazán tudom senkivel megbeszélni, ezért ide írom ki "magamból". 16 éve vagyunk együtt, egy 6 éves gyerekünk van. Én 38 éves vagyok, férjem 41. Az utóbbi pár hónapban elég lazán vettük a védekezés dolgot, közös megegyezéssel. Én kerek perec elmondtam neki (többször is a tudtára adtam), hogy ez közel sem 100%-os módszer (naptárazás), az ő reakciója mindig annyi volt, oké, érti, nyugi. De ennyi, nem parázott rá vagy ilyesmi (holott mindig is nagyon odafigyeltünk arra, nehogy becsússzon). A legutóbbi ilyennél pedig még azt is hozzátette, hisz egy család vagyunk, szeret, ha hárman vagyunk, hárman, ha pedig négyen, akkor négyen. Soha nem volt a szavak embere, szóval az ő szájából ezt hallani, nagyon is sokat jelentett. És igazából rájöttem, hogy én szeretnék is még egy gyereket. Már egy ideje érlelődött ez bennem, de most már biztosra is tudom. Így hát úgy gondoltam, ha már így állnak a dolgok, felhozom neki a témát, lesz ami lesz. Konkrétan megmondtam neki tegnap, hogy én azért úgy érzem, pár éven belül "lehet" hogy szeretnék még egy gyereket, mielőtt 40 leszek. Erre ő majdnem hogy kikérte magának, hogy miről is beszélek?! Hisz ahhoz már most is késő lenne, előbb kellett volna akkor gondolkodni. Így döntöttünk korábban (mármint hogy nem lett), most már akkor ezt így kell végigcsinálni és kész. És ennyi, ez volt a nagy beszélgetésünk. Hozzátenném, 2 hét telt el a 2 kijelentése között. Őszintén szólva eléggé magamba zuhantam, nem igazán tudom hova tenni ezt az egészet, de iszonyat rosszul esett. Ennyire félreértettem volna azt a múltkori kijelentését? Vagy tényleg ennyire "öregek" lennénk hozzá? Hisz bizonyára a korunk miatt mondta sajnos. De ha becsúszik (amire nyilván esélyt is adunk), akkor mégse vagyunk hozzá öregek? Egyszerűen nem értem, hisz mások is vállalnak gyereket ilyen idősen, meg nagyobb gyerek mellett...
nov. 4. 17:28
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
100%
Ne kattogj egyedül, hanem mielőbb beszéld meg vele, mondd el, úgy, ahogy itt leírtad és mondja ki fehéren-feketén. Már csak azért is, mert ha kategorikusan NEM akar második gyereket, akkor találjatok valami közel 100%-os védekezési módot, hogy ne kelljen abortuszra menned, ha becsúszik.
nov. 4. 23:48
 12/15 anonim ***** válasza:
100%
Nagy valószínűséggel, ha terhes leszel egy ilyen együttlétből elzavar abortuszra. Én itt sajnos azt látom, amit többen is írtak neked, hogy ő csak kamatyolni akar, a következmények majd csak akkor fogják érdekelni, ha lesznek, de akkor sem pozitív értelemben. :(
nov. 5. 06:18
 13/15 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat. 16 év után azért elég jól ismerem ahhoz, hogy "becsúszást" illetően tisztában legyek a válaszával és reakciójával. Fel sem merülne benne az abortusz, ezt tudom. A számára kellemetlen témákat mindig is kerülte és rövidre zárta. Ami engem zavar, hogy mikor meg konkrétan hoztam fel a témát, kategórikusan utasította el még a gondolatot is. Nyilván bennem is hatalmas félelem van a jövőt illetően, viszont én úgy érzem, 2 gyerekkel lenne teljes az életem, és nem akarom hogy ez kimaradjon. Beszélni fogok még vele erről, de most hagyom leülni ezt a dolgot.
nov. 5. 06:58
 14/15 anonim ***** válasza:

Ha 16 év után olyan frankón ismered, meséld már el, hogy miért minket kérdezel egy ilyen kardinális dologban??? Akkor ülj le vele a 16 éveddel és legyél konkrét, hogy már pedig te akarsz. Aztán ha ő meg csak azért sem, akkor szintén ott a 16 éved, hogy eldöntsd mit akarsz tőle....

Eszem megáll!

nov. 5. 08:15
 15/15 anonim ***** válasza:
100%
"A számára kellemetlen témákat mindig is kerülte és rövidre zárta." Oké, akkor röviden mondja ki fehéren-feketén, hogy mi történne ha becsúszna a baba. Én biztos ragaszkodnék az óvszerhez ha egyszer már ennyire kerek-perec kijelentette, hogy őrült ötletnek tartana még egy gyereket bevállalni, ez nem olyan kérdés, hogy vegyetek-e egy új fotelt vagy sem! Ha mégis készen áll arra, hogy legyen második gyerek, akkor azt mondja ki egyértelműen, de akkor meg ne bohóckodjatok a megszakításos módszerrel. Ebben a kérdésben én így nem mennék bele ilyen szürkezónás megoldásba.
nov. 5. 15:34
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!