Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Én értettem félre és abszolút...

Én értettem félre és abszolút nem akar több gyereket?

Figyelt kérdés
Kérem csak az válaszoljon, akinek van türelme végigolvasni, és esetleg lenne véleménye a témában. Nem igazán tudom senkivel megbeszélni, ezért ide írom ki "magamból". 16 éve vagyunk együtt, egy 6 éves gyerekünk van. Én 38 éves vagyok, férjem 41. Az utóbbi pár hónapban elég lazán vettük a védekezés dolgot, közös megegyezéssel. Én kerek perec elmondtam neki (többször is a tudtára adtam), hogy ez közel sem 100%-os módszer (naptárazás), az ő reakciója mindig annyi volt, oké, érti, nyugi. De ennyi, nem parázott rá vagy ilyesmi (holott mindig is nagyon odafigyeltünk arra, nehogy becsússzon). A legutóbbi ilyennél pedig még azt is hozzátette, hisz egy család vagyunk, szeret, ha hárman vagyunk, hárman, ha pedig négyen, akkor négyen. Soha nem volt a szavak embere, szóval az ő szájából ezt hallani, nagyon is sokat jelentett. És igazából rájöttem, hogy én szeretnék is még egy gyereket. Már egy ideje érlelődött ez bennem, de most már biztosra is tudom. Így hát úgy gondoltam, ha már így állnak a dolgok, felhozom neki a témát, lesz ami lesz. Konkrétan megmondtam neki tegnap, hogy én azért úgy érzem, pár éven belül "lehet" hogy szeretnék még egy gyereket, mielőtt 40 leszek. Erre ő majdnem hogy kikérte magának, hogy miről is beszélek?! Hisz ahhoz már most is késő lenne, előbb kellett volna akkor gondolkodni. Így döntöttünk korábban (mármint hogy nem lett), most már akkor ezt így kell végigcsinálni és kész. És ennyi, ez volt a nagy beszélgetésünk. Hozzátenném, 2 hét telt el a 2 kijelentése között. Őszintén szólva eléggé magamba zuhantam, nem igazán tudom hova tenni ezt az egészet, de iszonyat rosszul esett. Ennyire félreértettem volna azt a múltkori kijelentését? Vagy tényleg ennyire "öregek" lennénk hozzá? Hisz bizonyára a korunk miatt mondta sajnos. De ha becsúszik (amire nyilván esélyt is adunk), akkor mégse vagyunk hozzá öregek? Egyszerűen nem értem, hisz mások is vállalnak gyereket ilyen idősen, meg nagyobb gyerek mellett...
tegnap 17:28
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
90%

Lehet, hogy vágyna ő még rá, de nem akarja "tudatosan" eldönteni, hanem így a laza védekezéssel mondhatni rábízza egy rajta kívülálló dologra, hogy akkor ha jönni akar, akkor jöjjön, ha nem, akkor ennyi volt. Mert tudatosan ő személy szerint öregnek érzi már magát/magatokat a babázáshoz, vagy a korkülönbséget soknak tartja, vagy akármi.

De ez persze csak találgatás, nyilván nem tudhatom, de a leírásod alapján nekem ez ugrott be. Biztosat csak akkor fogsz tudni, ha megkérdezed tőle és elmondod neki azt is, amit itt leírtál, hogy az eddigiek alapján téged nagyon meglepett ez a fajta kategorikus elutasítása a gondolatnak is. Sajnos akármit is írunk itt az internet túloldaláról, biztosat tényleg csak így fogsz megtudni, ha kommunikáltok.

tegnap 17:36
 2/11 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem nem akar többet. Valószínűleg amikor a védekezésnél mondtad, hogy nem biztos és próbált nyugtatni, hogy nem baj, ha lesz még egy egyszerűen csak letakart rázni, hogy ne kelljen foglalkoznia a kérdéssel
tegnap 17:39
 3/11 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem egyszerűen nem akar gyereket, a védekezést meg simán letojja, mert neki így kényelmes, így kellemes.
tegnap 17:42
 4/11 A kérdező kommentje:
1-es válaszoló! Teljesen igazad van, ebbe senki nem fog tudni tanácsot adni vagy belelátni a dologba, vagy megmondani hogy pontosan mire gondolhatott. De amint írtam, senki nincs akivel megbeszélhetném és ez nagyon rossz, mert így csak egyedül kattogok. Egyébként jó amit írtál, mert pont erre gondoltam én is, hogy a "tudatosság" a baja. Pont ilyen típus is egyébként. Az első gyerekünknél is hasonló volt, más "kifogásokkal", miért is halogassuk. Félelem miatt. Csak nyilván ott kerek perec kijelenthettem, hogy én egyet biztosan akarok, ha ő nem, akkor talán nem vagyunk egymáshoz valóak, és szóljon még most.
tegnap 17:46
 5/11 anonim ***** válasza:
100%
Vele miért nem tudod megbeszélni?
tegnap 18:10
 6/11 anonim ***** válasza:
100%

Azért 16év után szerintem megérne még egy beszélgetést, mert picit gáz, hogy idegeneknek kell kitalálni, hogy mit gondol életed párja.

Amúgy, ha már ez ilyen tippelős kérdés, szerintem egy kis kapuzárási pánik. Öregnek tartja magát, talán téged is és fél, hogy nem jönne már össze. Ha azt mondja, nem akar már, nem érzi kudarcnak, ha tényleg nem.

tegnap 18:16
 7/11 anonim ***** válasza:
100%

3-assal értek egyet. Nem akar több gyereket, de mikor egy felfokozott állapotban figyelmeztetted a védekezésre, akkor csak valamivel meg akart nyugtatni (vagy akár saját magát is ezzel a családos szöveggel, hogy megérdemlitek a kockázat ellenére) hogy számára kellemesebb módon folytatódjon az együttlét.

Én arra tippelek, hogy annak kell hinni amit felöltözve higgadtan mond.

tegnap 18:41
 8/11 anonim ***** válasza:
100%
Ha ti ennyit tudtok beszélgetni egymással akkor nem csoda, hogy magányos vagy és itt kell megkerdezned, hogy akar-e gyereket a férjed. De azert én elgondolkodnek a helyedben, hogy jó lesz-e ez így hosszútávon. Fogalmam sincs mit akar, nem ismerem, de felelőtlen dolog amit csináltok.
tegnap 18:53
 9/11 anonim ***** válasza:
100%

16 év után ez miért ennyire nehéz kérdés...? Mi együtt vagyunk 7 éve, és pontosan tudom, hogy egy véletlen harmadik gyereknek örülne, mert ő szereti őket, de közben a háta közepére sem kívánja már a babázást, meg a nyűglődést. Mert megkérdeztem és elmondta. Ennyi. Próbáld ki, nálatok is lehet, hogy működne, hogy "Sanyi figyelj, múltkor A-t mondtál, most meg B-t, akkor ez hogy is van, mert összezavarsz?"

Vele élsz bakker, ő a gyereked apja, és nem tudod ezt megkérdezni?

tegnap 19:10
 10/11 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem se akar. Mi 14 éve vagyunk együtt, de picit én se értem, hogy ezt nem lehet vele átbeszélni. Nálunk amikor valami nem egyértelmű, akkor újra leülünk beszélni. Itt tuti mondtam volna, hogy na akkor drága picim miért is nem védekezünk? Mert ez nem az amit csináltok.
tegnap 20:31
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!