Beágyazódás vagy vetélés?
Nagyon szeretnénk már babát, rajta is vagyunk az ügyön. Augusztus végén a nőgyógyász szerint volt egy nagyon korai vetélésem. Elég fura volt, mivel véreztem 2-3 napot (gondoltam megjött), aztán abbamaradt, utána megint rákezdett, de erős napokig tartó görcsökkel, darabos vérrel. Mivel neten olvastam mindenfélét is, pl méhen kívüli terhességet is, csináltam egy tesztet, ami halványan de pozitív lett, szóval mentem a dokihoz...
A kövi ciklust kihagytuk, gondoltam hadd regenerálódjon odalent minden, még ha korai vetélés is volt. Aztán utána megint próbálkoztunk. Szept 30án jött meg, menzesz után ovulációs tesztet használtam, pár napig negatív volt, de 13án és 14én kis smile jelent meg (clearblue), ami jelezte az ovulációt. Na erre rá 1 hétre, most hétfőn egy kevés barnás "vérzésem" volt. Kedden is volt egy két csepp, azóta inkább ilyen rózsaszínes, és az utóbbi 3 napban a wc papíron látom csak 1-2x. Illetve tegnap és tegnapelőtt (csüt/péntek) kicsit görcsöltem is. A melleim megnagyobbodtak, kicsit érzékeny vagyok a szagokra, illetve fájt a fejem az elmúlt napokban meg szédültem is. Az lenne a kérdésem hogy ez lehetett a beágyazódástól? Vagy esetleg egy gyengébb vetélés előjele volt (megint)? 2 hónapja brutálisan görcsöltem és véreztem is. Ma (szombat) reggel csináltam egy tesztet, negatív lett, de még lehet hogy túl korán csináltam. Volt valakinek hasonló tünete? Tesztelni fogok a kövi napokban, hátha .. illetve dokihoz hétfőn megyek.
Köszi a válaszokat:)
Lehet beágyazódás, igen. De sajnos ennyiből még nem lehet tudni. Lehet, hogy megint kémiai terhesség lesz, mint az augusztusid, ezt sem lehet sajnos tudni.
Mást most nem tudsz tenni, mint várni, tudom, milyen érzés, mi is várunk a babára jó ideje, szóval átérzem, hidd el. Drukkolok, hogy sikeres terhesség legyen!
Ha az ovulációs teszt október 13 és 14 volt pozitív, az azt jelenti, hogy az ovulációd október 15-én vagy 16-án reggel volt. Azért, mert az ovulációs teszt nem az ovuláció napját mutatja konkrétan, hanem előre jelzi, hogy mindjárt lesz. Az ovulációs teszt az LH csúcsot mutatja, onnantól 24-36 óra a tüszőrepedés, maga az ovuláció.
Azaz neked október 15-én napközben, legkésőbb 16-án volt ovulációd. Tegyük fel, hogy október 15 volt. Az ovuláció utáni napok neve DPO.
Ma vagy kb. a 11. DPO-n.
Egy 10-es érzékenységű terhességi teszt holnap, holnapután már kimutathatja a terhességet. Például Predictor early vagy Facelle.
Hétfőn az orvos még semmit nem fog látni, maximum megvastagodott nyálkahártyát. Nem bántásból, de teljesen feleslegesen mész orvoshoz ilyen korán, semmit sem fog látni kb. 13 nappal ovuláció után. Még azt sem, hogy méhen kívül vagy belül van-e.
Ha pozitív lesz a teszted holnap vagy hétfőn, akkor leszel kb. 4 hetes, a 6. hét előtt sajnos feleslegesen mész orvoshoz. 2-3 héttel a pozitív teszt után érdemes orvoshoz menni.
Kérdező, megértem, hogy izgulsz, de kérlek olvasd el újra, amiket írtunk.
Hétfőn maximum 4 hetes leszel, ha pozitív lesz a teszt. Az orvos szó szerint semmit sem fog látni, csak vastagabb méhnyálkahártyát. Az lehet terhességtől és közelgő menstruációtól ugyanúgy, 50-50%. Vissza fog hívni 2 hét múlva, hogy várd meg, hogy megjön vagy sem. Ha megjön, nem vagy terhes. Ha nem jön meg, és pozitív a teszt, terhes vagy, a 6-7. héten fog bármit is látni az orvos.
A kémiai terhesség (amit te korai vetélésnek nevezel), az a korai terhességek kb. 20%-ában előfordul. Azt jelenti, hogy pozitív lesz a teszt, mégis pár nap múlva megjön a menstruáció. Ez a biokémiai terhesség. A nők nagy része nem is tud róla, mert nem tesztel ilyen korán, a (nem várt) menstruáció előtt. Semmi gond nincs a teszteléssel, nem azért mondom, hanem hogy tudd, ez normális biológiai dolog, előfordul 1 éven belül 1-2 kémiai terhesség. Attól még persze fájdalmas, nekem is volt, tudom, milyen érzés, de sajnos előfordul.
Azért alakul ki, mert a megtermékenyült petesejt az esetek 20%-ában hibás, rossz minőségű, nem életképes. Vagy a spermium nem volt a legtökéletesebb. Ez teljesen természetes biológiai kiválasztódás.
Akkor kellene aggódnod, ha 1 éve nem esel teherbe. Azt komolyan kell venni. De ezzel az orvosoddal semmire sem mész akkor sem. 1 év sikertelenség után meddőségi központba, asszisztált reprodukciós centrumba kell menni. Miért? Mert ők tudnak részletes kivizsgálást kérni, DNS vizsgálatokat, véralvadás, hormonok, pajzsmirigy, ultrahangok stb. Mindent egy helyen.
Nem mellesleg az első teendő a férjed. Nem a te vérvételed. Az esetek kb. harmadában a férfi a gond. Őt kell először kizárni. Spermium vizsgálat, DNS fragmentáció.
Ha az orvosod nem azt javasolja, hogy a férjed kivizsgálása az első feladat, akkor bizony sajnos nem jó orvos, nagyon nem.
Csináltam, negatív lett. De ma se jött meg... viszont a mellem továbbra is meg van duzzadva, fájdogál is kicsit. Várok 1-2 napot, aztán csinálok még egy tesztet. És aki azt írja hogy minek várok, ha negatív, akkor az is marad, akkor annak ajánlom ezt a figyelmébe: A HCG hormon a női vérkeringésben már a fogamzás után 6-8 nappal kimutatható, míg a vizeletben csak a 21-28 nappal a fogamzás után.
Nem hiszem hogy az a barnás "vérzés" a menzeszem lett volna. Hogy lett volna az, 2 napig? Még a múltkori vetélés, vagy kémiai terhesség (ha így jobban tetszik) után is normálisan megjött, igaz kb 4,5 hétre rá, de normálisan véreztem 5 napig. Szóval ezért is volt fura ez a mostani barnás valami az ovuláció után.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!