Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Ovuláció után nem múlt el a...

Ovuláció után nem múlt el a nyálkás folyás, jelenthet sikeres megtermékenyülést?

Figyelt kérdés
Tűpontos a ciklusom, + csináltam ovulációs tesztet, így biztosra tudom, hogy hétfőn volt ovulációm. Viszont a tojásfehérje szerű folyásom nem múlt el, inkább erősödött. Jelenthet ez valami jót? Próbálok nem rá stresszelni, de már hónapok óta sikertelenül próbálkozunk, és most észlelek némi eltéréséket, pedig már kezdtem feladni a reményt, hogy talán nem lehet babánk.

okt. 23. 17:02
 1/3 anonim ***** válasza:
100%

Nálam minden ciklusban így van és esedékes előtt 1-2 nappal vizessé válik. Ebből nem gyanakodnék a helyedben, főleg hogy az ovulációd csak 2 napja volt.

A reményt ne add fel, lehet hogy most jön össze!

okt. 23. 18:19
 2/3 anonim ***** válasza:
100%

Szerda van. Két nap telt a -vélt- ovuláció óta. Mégis milyen tünet lenne?

Simán lehet, hogy még meg se repedt a tüsződ...

okt. 23. 18:23
 3/3 anonim ***** válasza:
100%

Sajnos az ovulációs teszt nem igazolja az ovulációt. Csak az LH csúcsot mutatja, onnantól 24-36 óra a tüszőrepedés, maga az ovuláció. Ha vasárnap volt pozitív az LH teszt, akkor csak lehetséges, hogy hétfőn volt az ovulációd, de nem biztos.

Lehet, hogy nem repedt meg a tüsződ, és még próbálkozik a szervezet, azaz pár nap múlva lesz a tényleges ovuláció.

Ezért sem szabad abbahagyni az ovuláció tesztelést, sajnos sokan elkövetik ezt a hibát. Végig kell tesztelni a ciklust, tesztelj folyamatosan, hátha megint lesz egy pozitív ovulációs teszted pár nap múlva. (Nekem volt, hogy csak harmadjára repedt meg, háromszor volt pozitív teszt egy ciklusban. Pozitív, aztán napokig negatív, majd megint pozitív.)

Az ovulációt utólag magadnak tudod nézni hőmérőzéssel, vagy orvos ultrahanggal. Hőmérőzni hasznos, de 1-3 hónap kitapasztalni, érdemes mielőbb elkezdeni.

Reggel kell mérni, digitális hőmérővel, ami 2 tizedesjegyig mér, rögtön ébredéskor. Szájban vagy hüvelyben. Alkalmazásban kell vezetni az értékeket, például Fertility Friend.

És egy utolsó dolog: egy ciklusban 20-25% esély van a teherbeeséshez. Ha eltaláljátok az ovulációt. Egy éven belül 80% esély. Ha 35 éven aluli vagy. És ha egészségesek vagytok.

Ne add fel a reményt, miért kéne feladnod? Ha még nem próbálkoztok 1 éve, akkor semmi sincs veszve!

Ha viszont eltelt egy év, akkor sem a reményt kell feladni, hanem kivizsgálásra menni, hidd el, akkor sincs semmi sem veszve!

okt. 23. 19:03

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!