Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Előfordulhat hogy 6 napot is...

Előfordulhat hogy 6 napot is késsen az ovuláció egy hónapban? Az azt jelentené hogy ebben a hónapban 33 napos ciklusom lenne. Ilyen lehetséges?

Figyelt kérdés
okt. 8. 11:33
 1/4 anonim ***** válasza:
100%

Persze, hogy lehetséges. És még ez is normális ciklusnak felel meg.

24-37 napos ciklusokat tekintenek rendszeresnek.

okt. 8. 11:34
 2/4 anonim ***** válasza:
100%

Persze, teljesen normális. Ne aggódj.

Egyénen belül pár nap tolódás normális. Például az én ciklusaim 27-32 naposak, ez teljesen jó. De jó lenne a 26-30 is, vagy a 29-33 naposak is stb.

Miért változhat a hossza, mert a follikuláris szakasz hossza állandóan változó, akár minden ciklusban más a hossza, ez normális. A luteális szakasz az, ami fix. Bemásolom ide egy másik kérdéshez írt kommentem, abban részletesen leírtam, ha esetleg még nem hallottál ezekről, hogy follikuláris, luteális:

Amikor elmúlik a menstruációd, annak az időszaknak a neve follikuláris szakasz. Egészen az ovulációig. A follikuláris szakasz hossza változó, és akár minden hónapban más.

Lehet, hogy egyszer a 13. napon ovulálsz, következő hónapban a 15. ciklusnapon, majd a 18. ciklusnapon. Ez normális.

Miután megvolt az ovulációd, jön a luteális fázis, az ovuláció utáni napok száma, egészen a következő menstruációd első napjáig.

A luteális szakasz hossza átlag 12-16 nap. De egy embernek fix. Ha neked például 15 nap a luteálisod, akkor sosem lesz 12 nap. +-1 nap előfordulhat, attól függően, hogy reggel vagy este repedt a tüsző, tehát általában 15 nap, néha 14, néha 16, de sosem lesz 12.

Nézzük konkrét számokkal, legyen a luteálisod 15 nap. Ha ovulációd egy ciklusban a 13. napon történik, a menstruációd megjön a 29. napon (a ciklusod így összesen 28 napos lett). A luteális szakasz = 14-28. ciklusnapok, összesen 15 nap. Nem szabad beleszámolni még az ovuláció napját, de már a következő menstruáció első napját sem.

Ugyanakkor ha neked éppen a 15. vagy máskor 18. ciklusnapon lesz ovulációd, észre sem veszed, csak azt, hogy most a ciklusod 30 napos lesz (31. napon megjön), vagy 33 napos (34. napon megjön).

Ez mind egészséges, a 28-33 napos ciklusok. Mindben 15 nap a luteális, de az ovuláció teljesen másik napon volt.

okt. 8. 13:35
 3/4 anonim ***** válasza:
2-es engem érdekel, ha egy embernek 15 napos a luteálisa, mégis mi a fene állítja be a hormonrendszert, hogy mindig annyi legyen? :O A progeszteron és ösztrogénszintek borulhatnak, kialakulhat endometriosis, PCO, IR. Én nem hiszem, hogy ezek nem befolyásolhatják, de én laikus vagyok, nyilván azért kèrdezlek, mert nem értem ez hogy lehet ennyire fix.
okt. 12. 16:21
 4/4 anonim ***** válasza:

Mellékes megjegyzés én most kezdtem hőmérőzni, szeretném pontosan látni, hány napos a luteálisom. Nyilván az app pontosan nem tudja megmondani, hogy mennyi, automatikusan 14-nek húzza be.

De én gagyit használok, ami nem is hőmérőzésre valo, csak nem volt időm átvezetni.

okt. 12. 16:23

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!