Hányadik hétben jár?
Elgondolkoztam, és csak elméleti alapon, ha egy nő a menzesze előtt néhány napban esik teherbe, akkor mit mondanak, hányadik ,,hétben" jár? Azt tudom, hogy az utolsó menstruációtól számolják, viszont akkor már 3 hete nem volt meg a nőnek és azért nem lehet mindegy hogy 9., vagy 12 hét például...
Lehet butaság, amit írok, de őszintén érdekelne.
A válaszokat előre is köszönöm!
Nincs olyan, hogy a menzeszem előtti néhány napban esik teherbe, mert fixen 2 héttel a kimaradt menstruáció előtt esik teherbe mindenki. Akinek hosszabb a ciklusa annak az azt megelőző időszak a hosszabb.
Normális orvos a 12. heti UH-n mért méretek alapján számolja a kiírt dátumot, ha az eltérés a menstruáció szerintitől.
6-os, nálad annyi volt, hogy később volt peteérésed így csak a vélt mensid előtt estél teherbe, ha nem estél volna teherbe akkor is, 44 napos ciklusod lett volna. Nem csodababa, csak késett az ovud. Aki ezt nem követi vagy nem figyeli illetve nem olvas utána, az valóban azt hiszi, hogy úristen mensi előtt esett teherbe... pedig csupán annyi a lényeg, hogy az a ciklus bizony sokkal hosszabb lett volna.
Nekem 34 napos ciklusaim vannak, ovu tesztet is használtam, egyszer voltunk egyútt és igen 28 napos ciklussal számolnak a dokik, nekem ehez mérten 6 nappal volt mindig kisebb a terhességem, hiszen nem 14. Napon volt ovum. 12. Héten már csak 4 nappal volt kisebb a mensi szerint, az ovum szerint viszon tökéletes.
Ez már csak ilyen :)
Igen, tudom, hogy tud kesni az ovu. De en elotte 1,5 evig pontosan jegyzeteltem, egyuttleteket is, app szerinti idoben sosem estem teherbe.. (nem várt elott 14 nappal, es kornyeken) Figyeltem a testemet... egyedul az ovu tesztet nem probaltam. Es mindig 30 napra jott meg két kivetellel, akkor utazas (utazassal jaro izgulas), es nagymamam halala miatt 3-4 napot kesett.
Amikor osszejott elotte pont "elengedtuk a dolgot", mert azt mondtak h cisztak vannak a a petefeszkemben... es nem lehetetlen de nehezebb a teherbe eses. Hat ra ket napra egyutt voltunk, es teherbe estem. :) Kozben masik orvoshoz kertem idopontot, hogy ranezzen ezekre a cisztakra.. mire kaptam az idopontot addigra mar pozitiv volt a teszt. Mondtam is vegul nem olyan okbol jovok, mint amire kertem az idopontot :) es mondta semmi baj nincs, nem lat semmi cisztat, peteeresem volt :D
Csodababa kifejezes, meg onnan is jon, hogy parom mindig mondta, ha majd lesz hazunk johet a gyerek. Es pont mielott bekoltoztunk az uj hazba akkor derult ki. :) Szoval nekunk tenyleg egy csodakent jott, amikor nem is szamitottunk ra :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!