Honnan számoljátok a dpo-kat?
Én is pont így vagyok/voltam..
Én azt éreztem hogy amikor erős volt utána követő 2.napon volt.
Köszönöm mindegyikőtöknek!
13 dpo nekem az esedékes menstruáció napja, előtte akkor nem is nagyon érdemes próbálkozni a teszteléssel?
Sokan azt mondják meg kell várni a nem vártat. Igaz is, ha nem akarsz csalódni. 6 terhességem volt. Egy missed ab lett. Ott nem teszteltem a nem vàrt előtt, a nem várt napján bazi erős tesztem volt. 3 kémiai terhességem volt, a nem vàrt előtt pozitívak lettek a tesztjeim, de nem erősödtek és 1 hét után megjött. Volt egy egészséges terhességem, amiből született egy csodálatos kisfiam. Ott is hamarabb teszteltem és a tesztjeim a nem vár napjára erősek lettek. Illetve most vagyok vàrandós. Ez már fix nem kémiai, a nem vàr napjàra szép erős tesztjeim lettek, lassan esedékes az első orvosi vizsgàlat, hogy van-e szívhang, minden rendben van-e.
Szóval röviden a tapasztalatom. Ha valóban terhes vagy és tudod az ovu időpontjàt akkor 11-12 dpo környékén már a 25-ös teszt is halványan pozitív lehet, de a nem várt napjáig simán megjöhet és lehet kémiai. Azt tudod csak meg, hogy elindult valami, azt nem tudhatod biztosan, hogy terhes is vagy és csak csalódni fogsz, mert bele éled magad.
Ha kivárod a nemvárt napjàt és határozott erős a teszted, akkor nagy eséllyel nem kémiai, de még akkor sem lehetsz biztos a 12. hétig, hogy minden rendben van-e. Elkezdesz izgulni, hogy nem-e lesz üres a petezsák, ha van benne embrió akkor dobog-e a szíve, ha hallottad elsőnek a szívverését, akkor a következő vizsgàlaton is hallani fogod-e még, ha minden rendben van akkor a genetikain nem-e találnak valami rendellenességet. Ha ott minden oké akkor megnyugszol pár napra, majd jön a bizonytalan szakasz, amikor még nem érzed mozogni, nem tudod “minden rendben van odabent?”. Ha màr érzed mozogni és van egy lustább napja, akkor megint “minden rendben van oda bent?”
Azt hiszi az ember, a szülés után vége lesz a folyamatos aggódásnak, de aztán rájössz, hogy ez csak a bemelegítés volt és inkább lazítottàl volna abban a 9 hónapban míg lehetett 😂😂
Szóval ilyen az anyaság. :)
Az 5-ös szépen leírta. Kedves kérdező, ha neked a 13.dpo mensi napja, akkor csak 12 napos a luteálisod. Így igen, célszerü aznap, de max 2 nappal hamarabb tesztelni. Nem fog gyorsabban lezajlani a beágyazódás, sőt ugye rövidebb luteálisnál, kevesebb is az ideje, ezért szokták mondani, 10 napossal már nehéz teherbe esni. Nálad szerencsére a hossz ideális, na de nem a tesztelésre :) mindenképp 10-es tesztet használj, facelle vagy predi.
A dpo-t csak kb lehet megmondani. Mivel nem tudni, hogy LH csúcs után mikor reped a tüsző. Átlagosan annyi a lényeg, hogy pozitív LH tesztes nap utáni napot szokták ovunak venni, átlagosan itt reped. Ez a nulladik nap és másnap az 1.dpo. ha így számolod nagyjából jó. De 1 nap ide vagy oda hidd el itt nem számít. A teszt meg mindegy mit mutat, ha nem jön meg a havi és pozi a teszt, akkor lehet kezdeni örülni :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!