Rettegek a teherbeeséstől?
Sziasztok! 10+ évig szedtem probléma mentesen kombinált fogamzásgátlót. Babát akartunk, abba hagytam, össze is jött egy éven belül. A terhességem szörnyű volt, soha nem akarom átélni többet, amúgy is egy gyereket terveztünk a férjemmel. Most szoptatás alatt szedhető fogamzásgátlót szedek(slinda), óvszer latex allergia miatt nem opció. Szinte percre pontosan szedem, mégis sokszor kattogok rajta, nehogy terhes legyek. Havonta csinálok megnyugtatásként egy tesztet, hogy ha pozitív lenne, menjek abortuszra. A szívem szakadna meg, ha meg kellene ezt lépnem, ezért védekezek, amennyire tudok. Ha még egy terhességet kéne végig vinnem, inkább meghalnék. Az elsőnél is folyamatosan depresszív gondolataim voltak. Alapvetően normális vagyok, boldog és vidám, imádom a babám és a férjem, az életem. De ha csak bevillan, a terhesség gondolata, inkább a halál.
Volt hasonló érzése valakinek? Ez idővel jobb lett? (5 hónapos lesz a babám)
Helyre jöttetek magatoktól vagy kellett külső segítség?
Elég hosszúra sikerült, köszönöm, hogy elolvastátok és a válaszokat.
Van latexmentes óvszer. Szerintem érdemesebb azt használni az szoptatás alatt szerintem biztosabb.
Tudom nem akartok másodikat, nem is rábeszélni akarlak, de nem minden terhesség egyforma.
Amúgy még van spirál is bár a hormonmenteset sokan nem ajánlják.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!