Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Magamat Hibáztassam? Ma...

Magamat Hibáztassam? Ma jöttem a nődokitól megint nem sikerült a baba már 3 éve próbálkozunk:- ( Mással is van ilyen?

Figyelt kérdés
Párom is kivizsgáltatta magát semmi baja sincs.. Nekem sincsen. Egyszerűen nem akar jönni a baba. :-( Pedig jól állunk anyagilag, mindenünk megvan. most már csak egy igazi család hiányzik, párom még dolgozik de haza ér megint elfog menni a kedve, nem is csodálom, sírni tudnék.:( Olyan rossz látni, anyukákat ahogy tolják a babákat, beszélnek hozzá.. Családomba is most született meg a bátyám kislánya. Köszönöm a válaszokat. 27N
2010. nov. 2. 14:47
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
100%

Magadat és a párodat sem szabad ezért hibáztatni..Nem ti vagytok a hibásak,csak hát vannak akiknek nehezen megy vannak akiknek könnyen megy a család alapítás..A lényeg,hogy pozitívan álljatok hozzá.Nem szabad feladni,majd sikerülni fog..Elmesélek egy történetet.Én pont az ellenkezője vagyok,ahogy mondani szoktam már akkor is teherbe esem ha a férjem rám néz.(4 gyermek anyukája vagyok) A húgom olyan mint te.Ők lassan 10 éve próbálkoztak és semmi,pedig mindketten egészségesek.

Végül én ajánlottam fel nekik,hogy ha gondolják én vállalom,hogy kihordom az ő megtermékenyített petesejtjüket.Vagyis a húgomból levett petesejtet ültessék belém,és kihordom nekik..Ez nem egyik napról a másikra történt.Több hónap beszélgetés,gondolkodás volt.A férjem is szó nélkül benne volt,de meg kellett előbb birkózni az érzelmi dologgal is.Persze több hónapi tárgyalás,beszélgetés az orvosossal,és persze beavatni a gyerekeimet,hogy az anyjuk újra babát fog várni,de az nem az övé,csak segít,hogy megszülethessen. A húgomék amikor elfogadták a segítségemet(ők birkóztak meg legnehezebben evvel a dologgal) Addigra már végképp elfogadták,hogy soha nem lesz másképp gyermekük csak így.Innentől kezdve én lettem volna a középpontban.De avval,hogy már nem görcsöltek annyira a baba után,hogy már nem ez töltötte ki a mindennapjaikat,és nem volt bennük a mindennapi kudarc élménye,teljesen lenyugodtak..Emlékszem éppen az orvosnál ültünk aki elmondta,hogy nem olyan egyszerű ez a feladat,és bizony sok-sok engedély kell,hogy megtehessem amit akarok,és azt sem biztos,hogy engedélyezik amikor a húgom rosszul lett.Jött a vizsgálat,és az öröm..Terhes lett. Annyira meglepődtünk,hogy a tervet "elnapoltuk" és vártunk..9 hónappal később megszületett a húgom kislánya majd rá 2 évvel újabb kislánya született..Végül is nem lett a tervemből semmi,és valahol örülök is neki,mert a 9 hónapi várakozás közbeni érzelmekre nem is gondoltam..Meg hát szerintem nem mentek volna bele,hogy megtegyük..A lényeg,hogy amikor már végleg lemondtak a babáról,és nem e körül forgott az életük mégiscsak lett babájuk..

Talán nektek sem kéne annyit görcsölni utána..Lehet,hogy ha ti is "lenyugodtok" és nem csak a baba a fontos,akkor akár terhes is lehetsz amikor nem is várod..Egy kicsit pihenjetek.Élvezzétek az életet.Legyen egy kicsit más a fontos..Talán nektek is bejön ami a húgoméknál..

De kitartást kívánok nektek..

2010. nov. 2. 15:16
 12/21 anonim ***** válasza:
66%

Lelki okok miatt nem jön a baba. Amíg ezeket meg nem találod és meg nem oldod, felesleges a lombik, mert az sem fog sikerülni.

Keress egy jó pszichológust.

2010. nov. 2. 15:35
 13/21 anonim ***** válasza:

Erre az orvosok ezer éve próbálnak rájönni, hogy miért nem sikerül egészséges pároknak a baba, a legtöbb ember rásüti hogy azért mert "rágörcsölsz".

Okosabbat nem tudok mondani, de ne add fel, habár nincs kiderítve mi az oka, nemhiába kutatják, mindazionáltal próbálkozzatok kiartóan és meglátod majd összejön!

2010. nov. 2. 15:38
 14/21 anonim ***** válasza:
Házasságunk után 4 évre jött a baba, és pont abban az időszakban,amikor abszolút nem voltunk rajta, hogy gyerekünk szülessen. Szerintem várjatok még egy évet és ha mégsem sikerülne,akkor lehet gondolkodni más lehetőségekkel. Sok sikert és jó egészséget kívánok hozzá!
2010. nov. 2. 15:42
 15/21 anonim ***** válasza:
szia én is ugynigy vagyok már 9 hónapja nem jön a baba,és nagyon rosszul viselem,pedig nem görcsölünk rá.nekünk is vacak érzés hogy körülöttünk mindenki bejelenteni hogy terhes vagy megszült.beled tudok érezni,és értem hogy te mit gondolsz.most a férjemmel,kirándulgatunk,készülünk a karácsonyra,és most csak egymásnak élünk aztán egyszercsak nálunk is bekopogtat a gólya.kitartás.
2010. nov. 2. 16:00
 16/21 anonim ***** válasza:
100%
Az én történetem is érdekes. Azt mondta anno a nőgyógyászom, hogy úgy néz ki meddő vagyok, azért nem maradok terhes. Ezt el is fogadtuk, bele kell törödni. Abban az évben amikor ezt mondta, lakásfelújításba kezdtünk. Nem is foglalkoztam semmivel, csak a lakással hogy mielőbb kész legyünk. Párom is mindig fáradt olt, így a baba készítés szóba sem került. Aztán egy fáradt estén összebújtunk, és valahogy úgy alakult, hgy olyan spontán sex lett belőle, és utána megint sokáig nem volt semmi. És mikor kész lett a lakás, boldogan néztük hogy milyen jó is végre hogy kész, és milyen szép lett. És ezzel a mondattal elmentem és megöleltem a wc-t. párom közölte, na édesem kijött az ideg rajtad , de már vége, ne stresszelj tovább. Aztán az első hányás után jött a többi. Elmentem orvoshoz, hogy adjon valami hányás csillapítót, elmondtam hogy valószínű a stressz, meg minden, és rákérdezett hogy mikor mensiztem utoljára. És akkor rémlett egy időpont....június 18...és akkor már szeptember 18. a volt...és hányás csillapító helyett beutalót kaptam a kórházba kiszáradás veszélye miatt, és ott az uh on kiderült, hogy már 8 hetes terhes voltam! Azt az örömöt el sem tudom mondani amit akkor éreztem...nekem egy lakás felújítás kellett hogy a gondolatom ne a baba körül zsongjon. Azóta meg született az 5.lányom is:)! Szóval próbáljatok meg valami másba belefogni!!! Amivel eltereld a gondolatod. Sok sikert.
2010. nov. 2. 16:01
 17/21 anonim ***** válasza:
100%
Én is úgy gondolom, hogy pszichológiai akadályai vannak ilyenkor a babáknak.Nem véletlen, hogy tinilányok százai esnek teherbe egy-két szexelés után, hisz nekik eszükbe se jut a teherbe esés, sajnos a védekezés se.
2010. nov. 2. 16:25
 18/21 anonim ***** válasza:

Énis nemsokára 27 éves leszek és még nincs gyermekem. 1 éve nem védekezünk és még nem estem teherbe, az igaz, hogy ebből 5 hónap mondható el próbálkozásnak, mert azóta jön meg napra pontosan a mensim. És körülöttem is mindenki terhes meg kisbabája van, a párom összes rokonának, csak nekem nincs még. Idegesít, amikor mindig mi kerülünk szóba, hogy nekünk mikor lesz babánk? Én csak azt szoktam erre mondani, hogy majd akkor, ha a baba jönni akar, rajtunk nem múlik. :((

Úgyhogy még egyenlőre jól viselem a várakozást, de minél tovább, annál nehezebb ez az egész számomra is. Kiváncsi vagyok, hogy meddig bírom még és mikor fogok ott tartani, hogy elegem van, most azonnal babát akarok! :(

De szerintem nem a görcsölés miatt nem sikerül, én nem vagyok úgy rágörcsölve.

2010. nov. 2. 16:25
 19/21 eszo ***** válasza:

A 15:16-os annyira szép történet volt, hogy még bőgtem is rajta!!:-))

valahol mégis csak pszichés okai lehetnek..

én azt tanácsolnám, hogy próbáljatok meg vmi mással foglalatoskodni..ne vezess görbét, ne vegyél ovuteszteket, stb..ne figyelj semmire..csak akkor legyetek együtt amikor jól esik..ne muszájból..csináljatok sok közös programot..járjatok el mindenfelé..és majd jönni fog az a baba..

nekem sajnos már elment egy 6 hetesen..4 hónapja..azóta még semmi nálunk sem..de próbálok én is türelemmel lenni..

tudom hogy jönni fog egyszer!!!!és neked is!

2010. nov. 2. 16:36
 20/21 anonim ***** válasza:
53%
Ó, de szeretem/szerettem az ilyen okosságokat, hogy 27 évesen ráérsz még! Engem ezzel ki lehetett kergetni a világból. mintha más akarná megmondani, mikor szeressünk gyermeket vállalni :-(((( 27 vagyok és a mi álmunk teljesülni látszik egy-két hét múlva, ne adjátok fel ti sem, nem szabad! mindig talpra kell állni és ott van még ezer meg egy lehetőség. pl. akár a lombik is. DE ha tehetitek, kapcsolódjatok ki valahol, csináljatok valami mást, mint hétköznap szoktatok és egy kicsit ne gondoljatok babázásra :-( bármilyen nehéz is. nagyon fontos, hogy tudjatok hinni, ami persze egyre nehezebb, minél több idő telik el. Mi 3 évet vártunk és sokmindenen keresztülmentünk, de sikerült, mert egyszer mindenkinek eljön az ideje.
2010. nov. 2. 18:16
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!