Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Szükséges a terhesség előtt...

Szükséges a terhesség előtt mindenféle vitaminkészitményeket szedni?

Figyelt kérdés

Én ugyanis nem szedek semmit. Egészségesen étkezem, sok tejterméket, zöldséget, gyümölcsöt eszek. Naponta sportolok.

Minek kell akkor a terhesség előtt ilyen-olyan készitményeket szedni? Aki nem tervezte a terhességet, csak úgy jött, az sem szedett semmit és mégis egészséges a babája.

Majd ha kiderül a terhesség, akkor ráérek ezzel foglalkozni, nem?

2009. jan. 5. 20:04
 1/5 anonim ***** válasza:
100%
én pl. most a férjemmel együtt megyünk teljeskörü vérkép vizsgálatra amiben megnézik a vitaminhiányt is.
2009. jan. 5. 20:05
 2/5 anonim ***** válasza:
100%

Így van ahogy mondod. Nem kell semmit szedni amit reklámoznak a TV-ben, Elevit és társaik. Majd ha megvan a baba a pocakban ráérsz. Különben azért nem árt feltülteni a szervezetet vitaminnal de akár a multivitaminos pezsgőtabi is megteszi.

Én 34 hetes terhes vagyok de most sem szedek semmit. A 12.hétig érdemes valami magzatvédőt szedni utána már az sem kell. Egészséges étkezés kell, sok zöldség, gyümölcs de nem a "mű" fajtából. Inkább a nagymami befőttje.

2009. jan. 5. 20:09
 3/5 anonim ***** válasza:
74%

szia!

en semmilyen vitamint nem szedtem, mastodynon cseppeket leszamitva, ami ilyen homeos csepp, nem volt ra szuksegem, de lelki placebonak jó volt, mindig olyan orommel szedtem, hogy ezzel is teszek valamit az ügy "érdekében", szerintem mások is ezert szedik a vitamint, nem azert mert a testednek kell, hanem a lelkednek,hogy nemcsak mindent, hanem még annal is tobbet megteszel.

2009. jan. 5. 20:14
 4/5 anonim ***** válasza:
100%

Egyedül folsavat van értelme szedni, mert az a legjobb, ha már a beágyazódáskor megfelelő szinten van a szervezetedben. És ugye azt sokszor nem tudni biztosan, hogy mikor van.Mire kiderül számodra is a terhesség, addigra már pár hetes.

Folsavból ugyanis nem tudsz kellő mennyiségűt bevinni normális, kiegyensúlyozott táplálkozással sem, mert ahhoz napi 12 tál spenótot kéne megenni.

Amúgy minden mással kapcsolatban maximálisan egyetértek veled és az előttem szólókkal.

Akkora reklámot kapnak ezek a multivitaminok már, mintha anélkül nem is lehetne normális terhes, anya és stb. valaki.

Én se szedtem csak folsavat a 12.hétig meg a 16.héttől kis kalcium+D vitamint de azt is azért, mert nem bírom a tejtermékeket és nem vittem be elég kalciumot, de nálad ez sem áll fent.Szép, egészséges kisfiam van, sose volt még beteg (3 éves) és én se kerültem vitaminhiányos állapotba.

Több olyan barátnőm is van, akik mikortól élesben próbálkoztak, már attól kezdve szedték az elevitet meg ilyesmit, és csodálkoztak, mitől van olyan nagy étvágyuk, mitől híznak (mert persze jó pár hónap eltelt mire össze is jött a baba nem rögtön az első hónapban sikerül legtöbbször).

És nem túl jó eleve túlsúllyal kezdeni a terhességet.

2009. jan. 5. 20:22
 5/5 anonim ***** válasza:
Amennyiben teljesértékű tápálkozást folytatsz, valóban nem fontos "terhesvitaminokat" szedned, de ami a legfontosabb, hogy folsavat mindenképpen tartalmazzon az étrended, mert erre a vitaminra éppen akkor van a legnagyobb szükség a magzat szempontjából, amikor még csak nem is sejted, hogy baba van a dologban...
2009. jan. 18. 17:16

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!