Ha most kismama vagyok és vmiért táppénzre kell mennem a legelején már skkor milyen táppénzt kapok? Többi lent.
Figyelt kérdés
Szóval ebben az évben minimálbéres vagyok csak nyáron volt 3 hó munkanélküli segélyem szept.1 óta ismét min,bér 8 órás.akkor ha most jön a baba és táppénz kell ne adj2Isten gond van akkor csak a min.bér 50%-át kapom?Mert úgy hallottam most 50% a táppénz.Vagy ez esetben több?Ha mondjuk a legelején vagyok és még lesz vagy 6-7 hónap táppénzem akkor végig csak ilyen 30-35000.et fogok kapni?És ha megszülök akkor az után fogják az átlagot számolni?Mert ha így van akkor az elég gáz.Tus vki segíteni?Előre is köszi.2010. okt. 29. 11:20
1/5 anonim válasza:
A táppénz 60%.
Először betegszabadságot kapsz, ami a kereseted 70%-a, vagyis annak a 70%-a, amit hazaviszel egyébként. (kb. 42-43000Ft havonta)
Utána jön a táppénz, ami, igaz, hogy csak 60%, viszont sokkal kevesebb belőle a levonás, csak személyi jövedelemadót vonnak.
Így a minimálbér után a táppénz kb. 36-38000Ft lesz.
A gyed, tgyás a minimálbérből kerül kiszámításra, a tgyás kb. 50-52 ezer lesz havonta, a gyed meg 45-47 ezer, adójóváírással.
2/5 anonim válasza:
Ó, bocsáss meg, figyelmetlen voltam. Mivel nem volt folyamatos munkaviszonyod két éven keresztül, neked valóban 50% lesz a táppénzed. A többi számítás helyes, mert a tgyás-hoz, gyed-hez nem kell folyamatos, megszakítás nélküli munkaviszony.
3/5 A kérdező kommentje:
Úgy tudom a munkanélküli is folyamatos jogviszonynak számít.máj.15-ig minimálbéres egyéni vállalkozó voltam máj.15-aug.31-ig munk.nélk. járulék közben dolgoztam pár napot kiskönyvvel.szept.1-től pedig szintén 8 órás min.bérrel.
2010. okt. 29. 13:28
4/5 anonim válasza:
Igen, az álláskeresési folyamatosnak számít, csak az alapján, amit leírtál, arra következtettem, hogy csak idéntől dolgozol. És a 60%-os táppénzhez két év megszakítás nélküli biztosítási idő kell. Ha ez megvan neked, akkor természetesen 60% lesz a táppénz. Ha nincs, akkor meg 50%.
5/5 A kérdező kommentje:
Az megvan bőven igen.Köszönöm szépen kedves vagy.
2010. okt. 29. 21:35
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!