Fogamzásgátló abba hagyása után lehet korábban peteérés?
Ha valaki abba hagyja a fogamzásgátlót ami után a szokásos módon megjön a havi baj, majd nem szedi utána a gyógyszer mert babát akar akkor lehet olyan hogy előbb van peteérése? Barátnőmnek múlt pénteken maradt abba a havi baja és most van görcse meg áttetsző enyhe válladékozása. Ilyen akkor szokott neki lenni ha peteérése volt. Bogyó mellett mindig minden szabályos volt és a naptár szerint 5 nap múlva lenne ovulációja. Jelenthet ez jót? Babát akarnak és az elmúlt 3 napban voltak együtt párjával.
Megy orvoshoz csak hátha tapasztalt más is ilyet
Nekem így volt.
9évig szedtem a fogamzásgátlót. Abbahagytam, megjött az utolsó megvonásos.
Majd rá 28 napra csináltam poénból egy tesztet. Nem jött meg, én meg elkönyveltem h első hónapban úgysem sikerül teherbe esnem.
Hát de :D
Mikor a megvonásos vérzéstől számolva 7 hetes lehettem volna, mentem megállapításra, közölték hogy a méretei alapján 8,5hetes.
Szóval én másfél héttel elöbb terhes lettem, mint a nagykönyvbe meg van írva.
3as kommentre. Nekem nem jön ki a matek. 6.-án abbahagyta, 10én megjött. Ez oké. De 17re biztos nem jó az ovu. 10+14nap az nálam 24.-e.
Tankönyv szerint 24.-én lenne neki.
"Ovuláció 17 én lenne hivatalosan"
Vagy nem. A fogamzásgátló tabletta megakadalyozza az ovulációt. Tehát a szedese alatt -amennyiben megfelelően szedi, ugye- nincs ovulacio. Ha abbahgyja a gyógyszert, akkor egyáltalán nem biztos, hogy ugyanolyan hosszu ciklusai lesznek, mint a gyógyszerrel. A saját hormonhaztartasa nem gyógyszerrel programozva működik. 6.-an hagyta abba a gyógyszert, az 13 napja volt. Simán lehet most egy köztes vérzés, lehet 32 napos ciklusa lesz, lehet kimarad egy hónap, akármi lehet. Ezért szoktak ajánlani, hogy várjon kb 3 hónapot, hogy lássa, hogy alakul a ciklusa.
Bocsánat rosszul írtam. Ugye nem az én ciklusom így elírtam.
6 án már nem szedte a fogamzás gátlót. 10-12 megvonásos vérzés volt. 24-én lenne ovulációja. De ma görcsöl meg van kicsi nyákos folyás.
Mi akkor szerencsések vagyunk. 4 év gyógyszerszedés után a második hónapban terhes lettem,aztán 2,5 év szedés után pedig elsőre sikerült a kislányom.
Szerencsére alacsony hormontartalmúak már ezek a gyógyszerek,azért is van rajta a tájékoztatóba,hogy kimaradt szemet pótolni kell 12 órán belül,ha nem sikerül,akkor pedig védekezni másképp.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!