Mirena mellett volt már, aki teherbe esett?
Volt ismerősöm, aki spirál mellett esett teherbe, de ők nem Mirenát használtak, hanem valami rezes cuccot, hormonmenteset. A nőgyógyászom is megnyugtatott, hogy az ő praxisa alatt még nem találkozott olyannal, aki helyesen felhelyezett Mirena mellett teherbe esett volna. De ugye ő csak egyetlen személy, egy tapasztalattal, itt meg talán többen vagytok. Volt valaki, akinek nem működött valamiért a Mirena? És esetleg azt lehet tudni, hogy a hatásfokán változtat-e, ha netalán elcsúszik vagy valami?
5 hónapos volt a kisebbik lányom, amikor felrakattam, akkor még nem jött meg előtte a szülés után. Most 15 hónapos, 2 héttel ezelőtt jelentkezett görcsös vérzés, ami nagy nehezen talán mostanra múlt el (a görcs az már másnapra szerencsére, a vérzés meg baromi enyhe volt, de volt). De mivel a nagyobb gyerkőcnél 10 hónappal a szülés után jelentkezett a vérzés, és az egyáltalán nem hasonlított a mostanira, így meglepődtem, hogy esetleg elcsúszott volna? Nem tudom, nem szoktam felnyúlkálni ellenőrizni, de meg amúgy is, annak nem kéne más tünet is? :D Azt hittem, a vérzés kimaradása a Mirena miatt van. Ilyen létezhet, hogy majd' egy év után jelentkezik vérzés a felhelyezést követően?
Megyek majd nőgyógyászhoz amúgy is éves szűrésre, csak érdekel mások tapasztalata. Ha az ilyesmi normális, akkor nem sürgetem az orvoslátogatást, sajnos a gyerekfelügyelet miatt ez nem egy könnyen megoldható dolog.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!