Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Aki szoptatás mellett esett...

Aki szoptatás mellett esett teherbe, hogyan reagált a babája?

Figyelt kérdés

Olvastam már ilyet is, hogy egyből leválasztotta magát, meg nem akart szopizni, nem ízlett neki a tej; meg olyat is hogy rögtön cicifüggő lett, meg matrica.

Nálatok hogy történt?

Mennyi idős volt a "nagyobb", és mennyit szopizott, amikor teherbeestél?

Mennyi idő alatt sikerült a szoptatás mellett a baba?

Rendszeres volt már a ciklusod a szoptatás ellenére is?

Köszönöm a válaszokat! 😊

2023. ápr. 19. 11:22
 1/10 anonim ***** válasza:
79%

Én még azt sem tudtam hogy terhes vagyok gondolom csak éppen megfogant és a fiam rögtön leválasztotta magát.

Utólag jöttem rá hogy kb a pozi teszt előtt 2héttel kezdödött az ellenállása!

2023. ápr. 19. 11:25
 2/10 A kérdező kommentje:
De ez azt jelenti, hogy onnantól kezdve egyáltalán nem kérte már? Még akkor sem, ha előtte cicifüggő volt?
2023. ápr. 19. 11:28
 3/10 anonim ***** válasza:
100%
Nekem is pozitív teszt előtt pár nappal leválasztotta magát. Ami azt jelenti, hogy pár alkalommal mérgesen küzdött, hogy neki ez nem kell, én kétségbeesetten próbálkoztam mindennel, mert alig evett bármit. Cumisüvegből sem kellett neki a tej, akkor kapott először tápszert, szerencsére azt megitta. Még pár napig időnként rápróbáltam, de többet nem kellett neki a tej. Aztán veszélyeztetett terhes lettem és teljesen letettem a szoptatásról.
2023. ápr. 19. 11:44
 4/10 anonim ***** válasza:
100%
18 hónapos volt, amikor összejött a kicsi (6 hónapja próbálkoztunk, de csak az után jött össze, mikor már éjszakára kb teljesen leválasztottam -azért kb csak, mert hajnalban ilyen 4-5 felé még egy jó ideig kérte, és a békés továbbalvás kedvéért ezt majdnem a végső leszoktatásig meg is hagytuk-, napközben meg ilyen 2-3 alkalom volt már csak). Ő nem panaszkodott, zéró változás volt a szopikban. Se nem lett ragaszkodóbb, se nem utasította el. Őt még az sem zavarta, amikor ~20 hetesen elapadt a tejem, engem viszont iszonyatosan irritált akkor az érzés, ahogy az üres mellem csócsálja, szóval én ott választottam el végleg. Pedig eredetileg tandem szerettem volna szoptatni őket, gondolván, hogy ez majd testvérféltékenység meg tudomisénmi szempontjából milyen jó lesz, meg amúgy sem volt egy nagy evő a nagylányom (mondjuk most sem az), szóval nem árt a cici, de akárhogy küzdöttem, képtelen voltam kivárni, amíg ismét lesz tejem, szóval a lányom 2. szülinapja előtt 1-2 héttel végleg megszűnt a szopizás. Könnyen vette, fokozatosan haladtunk, és nem volt gond egyáltalán.
2023. ápr. 19. 11:56
 5/10 anonim ***** válasza:

A gyerek meg sem érezte, semmi nem látszott rajta

En viszont sokkot kaptam. Szoptattam is, fogamzásgatlót is szedtem, megis terhes lettem.

2023. ápr. 19. 12:42
 6/10 anonim ***** válasza:
Egyik családtagommal is az történt, mint az 5-össel, 1 éves volt a gyerek, szoptatás és fogamzásgátló mellett jött a második.
2023. ápr. 19. 13:02
 7/10 anonim ***** válasza:
Semmi nem változott,észre sem vette.Akkor szokott le,mikor szültem,és 5 napig kórházban voltam.Utána már nem kérte.Ez mindkétszer így történt,a 3 gyerek között 20-30 hónap korkülönbség van.A legkisebb 2 éves koráig szopott,ő úgy szokott le,hogy visszamentem dolgozni.
2023. ápr. 19. 13:58
 8/10 anonim ***** válasza:
20-20 hónapot akartam írni.
2023. ápr. 19. 13:59
 9/10 anonim ***** válasza:
Az első 3 hónapban nem láttam rajta nagy változást (nekem viszont fájt a mellem), utána viszonylag gyorsan először a napi 4-ről 2-re csökkentette a szoptatások számát, majd hamarosan ezeket is elhagyta. 23 hónapos volt ekkor.
2023. ápr. 19. 23:54
 10/10 anonim ***** válasza:
Én ugyanúgy jártam, mint az első válaszoló. Azt se tudtam, hogy "mi a helyzet" teszt előtt 3 nappal, amikor egyidejűleg el is apadt, illetve nem kérte.. 🤷‍♀️
2023. ápr. 24. 14:42

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!