Melyik folyás utalhatott peteérésre?
4.én kezdődött a menstruációm és 7.án elmúlt. (32 naposak a ciklusaim.) 11-én volt krémes fehér folyásom 2 napig majd 16.én volt ismételten ugyan ilyen 1 napig és most 23 is ilyen már 2 napja.
Melyik utalhat a peteérésre?
Sosem volt még tojásfehérjés folyásom egyik hónapban sem. Tudnátok segíteni? Nagyon köszönöm!
A tojásfehérjés szokott lenni..
görbéd nincs?
Nincsen sajnos :(
Olyankor mi van ha soha nincs tojásfehérjés folyásom??
Akkor babám sem lehet?
babatervezok.otthona.net
itt sok hasznos dolgot olvashatsz a témáról.
A nők nyákja különböző. Minden nőnél az tekinthető "termékeny típusú nyáknak", amelyik saját "nyákféléjéből" a leginkább termékeny irányba mutat.
5 féle típus van, aszerint hogy mi tapintható kézzel, és mi látható (Wc-ben, illetve törléskor a papíron).
Rövidítéseim: É=érez Í(hogy milyennek tapintod a hüvelybemenetelt) L= lát (hogy mi látszik a papíron)
1)É: száraz, érdes, viszkető, kényelmetlen L:semmi nem látható, nincs nyák
2)É:semmi nem érezhető, nincs nedvesség L: semmi nem látható, nincs nyák
3)É:nyirkos, L:semmi nem látható, nincs nyák
4)É: nyirkos, vagy semmi nem érezhető L: sűrűn folyós, fehéres, krémszerű, csirizes, sárgás, ragasztószerű, kissé nyúlós, nem húzható szét
5)É: nedves, síkos, csúszós, mintha be lenne olajozva, lágy, sima,L: világos, üvegszerűen átlátszó, nyers tojásfehérje szerű, nyújtható, fonalszerű, vékony hosszú szállá húzható, elfolyik, mint a "víz", vöröses, barnásvörös, sárgásvörös
Ezek lehetnek. Vannak nők, akiknél az 5. pont teljesen kiesik, ettől még termékenyek, csak náluk a 4. pontban leírtak jelentik a "legtermékenyebb" időszakot.
Az ovuláció megtörténésére az utal, ha azt a napot, amikor a legtermékenyebb nyáktípust észlelted 3 olyan nap követi, ahol már csak "kevésbé termékeny típusú" nyákot figyeltél meg.
Tehát ha 13-14-15-én nem tapasztaltad a krémeset, akkor annak környékén lehetett az ovud, ami utána jön (nyák), az már nem számít a ciklus végéig.
Viszont jó, ha hőmérsékleti adatok is vannak (görbe), mert a nyák+hőmérőzés kettős megfigyelése alapján lehet a legtöbbet mondani arról, hogy mikor is volt/van ovuláció...
Minden jót!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!