Ebből lehet baj. hogyan tudnám megelőzni az óvszereken kívül?
20 éves lány vagyok, kedden reggel együtt voltam a barátommal.
Az ovum első napján.
Szex közben kilyukadt az óvszer. De csak egy kevés sperma jutott belém.
Köszi!
Kinek, milyen módszerei vannak?
A megszakításosban tényleg szeretkezés közben nem szabad orgazmust előidézni,csak abbahagyni?
Esemény utáni. Kellett volna, de ha ez kedden történt akkor már késő... (72 óráig van értelme bevenni) Mostmár csak reménykedni tudsz, mert attól ha beléd megy még nem 100% a terhesség, de olyan 30. És erre a kevés sperma is elég.
A megszakítasos lényege hogy azelőtt kihúzza hogy elélvezne. De ezzel se jó játszani, valakinek ígyis egyből lesz gyereke, másnak meg 20 évig is működik.
Ha használtok egy kis síkosítót, kisebb eséllyel szakad ki a gumi. Van spermicid síkosító is, meg olyan gumi, ami eleve ilyennel van bevonva. Plusz kiegészítő védekezés lehet a pharmatex kúp vagy zselé. A tabletta nem jó gumi mellé, meg nekem nem vált be eleve, szóval nem javaslom. Nem olvad fel teljesen, és kellemetlen.
A megszakításos módszer pedig olyan, mint az oroszrulett. Mi szoptatás alatt próbaltuk, akkor eleve sokkal kisebb az esélye a terhességnek. Egész biztosan mindig időben abbahagytuk. Ehhez képest első hónapban sikerült teherbe esni. Az óriási különbség, hogy mi úgy voltunk vele, hogy nem baj, ha pár hónappal előbb jön a kistesó, mint terveztük.
Neked azt tudom javasolni, hogy most egyelőre imádkozz. Ha megúsztad, akkor írass fogamzásgátló tablettát! Elötte lesz egy vérvétel, amiből kiderül, hogy egyáltalán szedheted-e. Ha a trombózisveszély magas, akkor nem. Ez van. Gumiban dugni még mindig jobb, mint láb nélkül élni.
Ha felírja a doki, akkor minimum egy hónapig még használjatok gumit. De ha biztosra akarsz menni, akkor a pasid ne is tudja, hogy tablettát szedsz, és minden alkalommal húzzatok gumit. Utóbbi egyébként a betegségek többségétől is véd, a többi fogamzásgátló módszerrel ellentétben.
A legjobb fogamzas gatlo a kalmopirin.
Ket terddel osszeszoritani
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!