Fogamzásgátlás hogyan működik? Részletek kattintás után.
Hölgyekhez lenne néhány kérdésem, mert én ffiként nagyon nem vágom a témát és szeretnék kicsit képben lenni.
A hatásmechanizmusát értem a tablettának - meg a többi fogamzásgátló megoldásnak - úgyhogy ezt felesleges leírnotok.
Ami érdekelne konkrétan az az hogy a tabletta kb mennyibe kerül egy hónapban, lehet-e tb-re kiváltani, vagy teljes áron ki kell fizetni? Mindig el kell menni a nőgyógyászhoz, vagy elég egy telefon, hogy elfogyott és kiírja újra? A tabletta elhagyása után mennyi idő kell a teherbe eséshez? stb.
A sztori az a kérdés mögött, hogy van egy ismerős család ahol a jány - 31 éves - teherbe esett és ahányszor elmesélik, mindig kicsit máshogy mesélik és gyanús, hogy így akarják a vőjelöltet megfogni. A legfőbb indok az az hogy nem volt a lánynak pénze kiváltani a fogamzásgátlót.... A harmadik legnagyobb ház az utcában az övék (első a templom, második az iskola), szóval már itt felhúztam a szemöldököm. :D Különösképpen nem érdekel mit csinálnak az életükkel, annyira nem vagyok velük jóban. Csak emiatt elgondolkodtam, hogy ez a tablettás megoldás hogyan működik és mik az anyagi vonzatai.
Kössz!
5-7-8 ezer három hónapra a tabi, nem egyforma az áruk és sokféle van, de nagyságrendileg 2-3 ezer havonta. Háziorvos is felírja felhőbe, ha egyébként egyszer a nőgyógyasz kiírta már.
A teherbe eséshez az is elég ha pár bogyó kimarad a levélből, vagy hány/megy a hasa, mielőtt felszívódott volna, vagy olyan más gyógyszert szed, ami csökkenti a hatását. Mivel a hormon gyakorlatilag 24 óra alatt kiürül.
Egy dobozban 3 havi adag van. Amit én szedek (Yasminelle) elég drága bogyó. Az ára 12-13ezer forint/3hónap.
A nőgyógyászom minden felírás előtt csinál ultrahangot, mert előfordult már, h babát várt az, aki rendesen szedte.
Amit én szedtem az 8000 Ft volt 3 hónapra, de mindig megkérdezte az orvos, hogy 3 havit vagy 1 havit írjon, így gondolom van belőle 1 havi kiszerelés annak aki nem tudna kifizetni egyszerre 3 levelet.
Évente egyszer kellett a nőgyógyásznak felírnia, közötte lévő alkalmakkor a háziorvossal írattam. (A háziorvos az évenkénti nagylaborhoz is ragaszkodott a felíráshoz)
Az enyém ha 3havit veszek 13ezer, ha 1 havit akkor 4 ezer. Így én havonta váltom ki.
3havonta feliratom a háziorvossal a 3x1 havi receptet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!