Ha egy házaspár felveszi a CSOK-ot, onnantól a gyerek/teherbeesés is könyebben jön?
Kifejtenék, hogyan működik ez?
Orbán hogyan találta ki?
2019 a családok éve volt, akkor több gyerek jött világra?
Nőtársaim, milyen volt nektek az az év?
Köszi a választ
Csak érdeklődő vagyok🥰
19/Lány
De most komolyan
Statisztikai szempontból nézve 2019-ben több nő esett teherbe?
Aha.
Mindenestre, hol lehet utána nézni?
Mármint a CSOK-igénylés folyamatának. Egészen a teherbeesésig.
#2 Annyival nem. Az csak propaganda duma. Tény hogy én 2020 nyarán babyboomban szültem (vagyis 2019 őszén lettem terhes), de összességében nem volt annyival több a gyerek. Akkor es ott éppen igen, de mire 3 nap mulva hazamentem, mar voltak üres szobák, vagy legalábbis üres ágyak is.
Viszont rengetegen szivnak akik felvették ezeket, aztán elválnak. A legkegyetlenebb uzsorasok se szamolnak ennyi kamatot
KSH még mindig a legmegbízhatóbb statisztikai honlap Magyarországon, még ha szeretik is buherálni az adatokat, de az ilyen egyértelműen számszerűsíthető adatokat, mint születésszám, elég nehéz bekamuzni. Szóval bármikor megnézheted évekre lebontva a születési statisztikákat az országban, utánanézel mikor vezették be a CSOK-ot és társait, és levonhatod a magad következtetéseit.
Egyébként nem született annyi gyerek, mint amennyiben reménykedtek, ezért is módosítanak rajta. Annyival nem dobta meg azért a gyerekvállalási kedvet, tisztára mintha nem csak ezen múlna, hogy ki hány babát vállal. Hm-hm, ki hitte volna.
Nem rosszak ezek az állami támogatások csak észnél kell lenni. Nem aláírni előre 3 gyereket, úgy, hogy még 1 sincs főleg, vagy már eleve szar a kapcsolat, de azért a gyerektől várjuk a megoldást és még hitelt is veszünk fel.
A kislányom 2017-ben született, egy egyszobás albérletbe, a kisfiam 2019-ben született, októberi, épp fel tudtuk venni a babavárót szülés előtt, amit egész tavalyig őrizgettünk, akkor forgattuk házvásárlásba önerőként egy részét+ felvettük hozzá a CSOKot és CSOK hitelt, aláírtunk mégegy gyereket, hisz amúgyis tervben volt. Màr úton van, 23 hetes vagyok, kértük a jelzáloghitel elengedést 4 milliót. A babaváró 30% is elengedik így.
Szóval most van egy kertes házunk, amire a törlesztő annyi, mint a 2 szobás full penészes albérletünk bérleti díja volt.
Ki lehet ezeket használni okosan is, csak sokan beleugranak ész nélkül, el sem olvassák mit írnak alá....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!