Hogy működik az ovulaciós teszt?
Értem én hogy az LH hormon fokozatosan termelődik a testben az ovuláció környékén, de én akármikor csinálom meg a tesztet mindig pozitív (van hogy halványabb van hogy erősebb) a menstruáció előtt is az , utána is…
Igazából nem értem hogy akkor mikor jelez igazi ovulációt? Vagy miképp működik ?
10 másodperces google keresés, vagy akár a betegtájékoztatót is elolvashattad volna.
Az ovu teszt nem úgy működik, mint a terhességi teszt. A 2 csík nem jelent pozitívat. Akkor pozitív, ha a teszt csík ugyanolyan erős, vagy erősebb, mint a kontroll csík.
Van mellette egy papír, el kéne olvasni….
Az ovulációs teszt nem akkor pozitív, ha két csík van rajta, hanem akkor, ha a tesztcsík minimum olyan erős, vagy erősebb, mint a kontroll.
Még rajz is van róla a gyengébbek kedvéért…
Köszönöm a kedves válaszokat :)
Gondoltam esetleg valaki oda írja a saját tapasztalatait is hogy neki hogy vált be.
Basszus… úgy vált be, hogy megfelelő használt mellett tudtuk, hogy hogyan kell értelmezni.
Le lett írva többször is, hogy mikor pozitív. A pozitív teszt után 24-36 órán belül van ovuláció. Ennél többet nem igen tudunk hozzáfűzni. Neked kéne önszorgalomból utána járna, már ha valóban gyereket szeretnél. Ha nem, akkor nyugodtan folytasd ugyanígy. :)
Mindig közel azonos időpontban végezd a tesztet, délután vagy kora este, ne reggel.
Menj el simán mosdóba. Majd ne igyál 2-3 óráig, és ne is menj mosdóba. Ha letelt a 2-3 óra, jöhet a tesztelés.
Ami fontos, mindig 2 csík lesz, csak a 2. csík hol halványabb, hol erősebb. Valakinek fokozatosan erősödik, valakinek hirtelen, egyik napról a másikra lesz erős.
Akkor pozitív, ha a 2. csík ugyanolyan erős, vagy erősebb, mint a kontrollcsík.
Amikor pozitív, akkor érdemes együtt lenni a pároddal, mert onnantól 24-36 óra múlva várható az ovuláció. A legbiztosabb, ha 2 naponta vagytok együtt, akkor nem "maradtok le" az ovulációról.
Gyakorlati tippek:
Érdemes egy kis tégelyt használni, nekem van egy üvegcse a wc-ben a szekrényben, abba gyűjtöm a vizeletet, belemártom a tesztcsíkot, majd wc papírkockára fektetem. A tégelyt kiöblítem.
Lefotózhatod a tesztet, ha gondolod, rá van írva, például 10-15 perc múlva mutat eredményt. Akkor fotózd, ne órák múlva.
Van applikáció, ahová feltöltheted a fotót, ha szeretnéd, mutatni fogja, mikor volt legerősebb a második csík.
Az ovu teszt mindig két csíkos. Ismerned kell a ciklusodat, hogy kb hány naposak.
Akkor pozitív ha erősebb mint a kontroll csík.
Ilyen volt októberben az én pozitív lh tesztem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!