Lehet baj, nagyon félek?
Kétségbe estem.
Fogamzásgátlót szedek január óta. Amióta szedem mindig szerda reggeltől péntekig tartott a megvonásos vérzésem. Most szerda reggelre ahogy feleltem nem jött meg ahogy szokott. 3 hete szeptember 18-án vettem be az szünet utáni új levél első szemét este 7 órakor aztán másnap reggel 6.30 felé hánytam 1x. Aznap este rendben bevettem szintén 7 kor a következő szemet de nem volt aznap este kiegészítő védekezés. Lehetséges hogy kost szerda reggelre azért nem jött meg mert teherbe esetem? A tájékoztató azt írja 3-4 órán belüli hányás esetén lehet baj. Tegnap reggel felkelés utáni első csináltam egy dm-ben kapható x-epiles tesztet, az negatív lett, illetve ma reggel e clear bluet- meg egy viola terhességi tesztet csináltam, igaz azokat nem első vizelettel reggel hanem később. Azok is negatívak lettek.
Szerintetek ezek alapján terhes lennék? A 7 napos szünetben szerdán reggel mindig meg jön :( Annyira félek.
Gyógyszer mellett is késhet stressz miatt?
Akkor ha szept 18-án este 7 órakor bevettem, másnap reggel 6.30 körül hánytam és az nap nem volt kiegészítő védekezés addigra felszívódott a tabletta? Előtte pedig rendesen szedtem, nem volt ilyesmi, sosem csúsztam még vele, nem hánytam bevétel után pár órán belül. Terhes nem lehetek? Tesztelni kell?
Tudom, hogy sokszor hányok pedig beteg sem vagyok. Ez szerintem pszichés alapú.
ez most új. Ma kellene meg jönnie, mindig a 7 napos szünet 3.napján szokott de még semmi. és volt az Hogy 3 hete a szünet utáni első szemet bevettem este 7 órakor és másnap reggel 6.30 körül hánytam. Tudom hogy a hányás veszélyes fog.gátló mellett, (nem direkt hányok elhiteted, amióta szedem a gyógyszert alig iszom hogy ne legyen baj), de a tájékoztató azt írta ha 3-4 órán beül van hányás/hasmenés, akkor kell pótolni és akkor van baj. De nekem több mint 3-4 óra telt el. Jaj ne haragudjatok ezek miatt a kérdések miatt, de el se hiszitek mennyire szorongok amióta szedem a ggyszert hogy ne legyek terhes. utálom amúgy.
Már elmondtuk az előző 5 kérdésednél, hogy
1. NE szedjél gyógyszert, mert a betegtájékoztatóban leírtakat sem tudod értelmezni (ez kiderült az előző 3-4 kérdésed alapján)
2. te mindig hánysz valami miatt? Mert azt illene kivizsgáltatni, ugyanis nem normális dolog
3. térjetek át az óvszerre, ezt halálosan komolyan mondom (már vagy 4x-re), mert EZÉRT esik teherbe sok nő egy 98%-os biztosságú módszer mellett: képtelen a szövegértésre, és értelmesen szedni a gyógyszert
Igen sokszor hányok, tudom. És azt is hogy ez pszichés alapon lehet mert tényleg 2-3 hetente fordul elő valami miatt.
A tájékoztatót olvastam és értelmeztem, azt írja ha 3-4 órán belüli hányás vagy súlyos hasmenés esetén ne csökkenhet a hatóanyag felszívódása a tápcsatornákból. Én úgy értelmeztem hogy nálam bőven elmúlt 3-4 óra miután bevettem és hányta, hisz este 7kor vettem be és másnap reggel 6.30kor hánytam. Ebben az esten szerintem nem kellett kieg.védekezés, mert nem is írta a tájékoztató. Csak aggódom mert mindig szerda reggelre jön meg a megvonásos vérzés és még semmi. Ennyi.
Jajj hát nekem az utóbi fél évben mióta szülés után újra szedem, van hogy tabletta szünetben jön meg, van hogy az utolsó szemnél már görcsölök, van hogy a tabletta szünet utolsó napján van vmi.
Ezeknek semmi jelentősége nincs.
Engedd el.
Nagyon túlgondolod!
Nem vagy terhes!
Addigra mar a gyogyszer felszivodott!
A stressz miatt nem jon meg
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!