5 hónapja nem menstrualtam, kiderült, hogy pár hetes terhes vagyok. Lehet baja a babának?
Jó, akkor kezdjük az alap biosznál, így 2 gyerek után.
A hormonális probléma valóban nehezíti a teherbeesést, de nem jelenti azt, hogy lehetetlen. Van, akinek 1 évben egyszer van ovuja, mégis előfordulhat, hogy az az egy sikeres lesz. Ez történt veled is.
3-4 hetes terhességnél nem látszik petezsák, orvos ilyet biztos nem mondott. Ha látta, akkor 4.hetet már biztos betöltötted 5 körül járhatsz.
Attól semmi baja nem lesz a babának, hogy eddig nem tudtál róla, másnál se állapítja meg orvos ennél korábban. De mivel nagyon korai, még bármi történhet. Nem biztos, hogy megmarad, de az akkor is így lenne, ha 1 héttel előbb értesültél volna róla.
Plusz kérdés:
Milyen elhagyatott afrikai zsákfaluban laksz te, ahol hónapokig tart eljutni nőgyógyászhoz. Nálunk mindig van 1-2 héten belül időpont, de időpont nélkül is oda lehet menni, csak akkor par órával többet kell várni. Magán nőgyógyászom hetente 1x rendel, pár nappal előtte simán van időpont. Hónapok alatt csak össze tudtál volna kalapolni egy magán dokira valót, ha már államiban állítod, hogy hónapokat kell várni.
Én értem a szitut, azt is, hogy miért nem gondoltad, hogy teherbeeshetsz, csak azt nem, hogy mitől lenne bármi baja a babának?
Más nők sem szoktak sokkal hamarabb tudni a terhességről, mégsem szokott szerencsére baj lenni általában a babájuknak.
Vagy csináltál (/ettél/ittál) valami olyat, amit koraterhesen nagyon nem kellett volna?
Hát, ha kiderül, hogy rák, akkor nem a babán kéne aggódnod szerintem.🙄 A meglévő 2 gyerekednek fontosabb lenne, hogy maradjon anyjuk, mint egy újabb kistesó.
Pontosan azt akartam írni, amit a 19.
Ha komoly a probléma, akkor magad miatt kellene aggódnod, hisz ha olyan nagy a baj, akkor a kezelés miatt lehet úgyis javasolni fogják az abortuszt.
A méhnyakrákszűrés egyébként picit máshogy működik, ha pozitív lesz az eredmény, akkor is lehet csak rákmegelőző állapot, nem feltétlenül már kialakult rákos megbetegedésről van szó, de akkor is műteni szoktak, csak azt nem tudom, hogy ha arra lenne szükség, akkor mi történik a babával...
A baba betegsége miatt egyelőre azért nem aggódnék, mert ilyen fiatal terhességnél még a mindent vagy semmit elv szokott érvényesülni, azaz ha valami olyan hatás éri a babát, ami nagyon káros rá nézve, akkor általában még korán elmegy magától, ha pedig túléli, akkor valószínűleg nem lesz baja.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!